HEJ PAVKOV, SKOČI, DAJ GOL GLAVOM, JUNAK DERBIJA ZA KURIR: Draži mi je gol Partizanu, nego Liverpulu! (KURIR TV)
Foto: Starsport©

ušla je kao metak

HEJ PAVKOV, SKOČI, DAJ GOL GLAVOM, JUNAK DERBIJA ZA KURIR: Draži mi je gol Partizanu, nego Liverpulu! (KURIR TV)

Fudbal -

Napadač Crvene zvezde otkrio da mu pesma i skandiranje navijača na derbiju mnogo znači

Poneo je Milan Pavkov s pravom epitet junaka 159. derbija. Njegova lopta sa ivice šesnaesterca išla je kao metak u 74. minutu i donela izjednačenje Crvenoj zvezdi u utakmici protiv Partizana (1:1). Dijagonalan i snažan šut nije mogao da ukroti Vladimir Stojković, a lopta je pogodila stativu i odbila se u mrežu.

Milan Pavkov nije bio srećan dan posle utakmice, iako je njegov gol omogućio Crvenoj zvezdi da se i dalje baškari na prvom mestu tabele Superlige sa 15 bodova prednosti u odnosu na Partizan i sedam na Radnički iz Niša.

foto: Starsport©

- Izvukli smo remi. Nismo zadovoljni. Opet nismo izgubili. Igrom i kvalitetom smo zaslužili više, odnosno tri boda - rekao je Milan Pavkov za Kurir i dodao:

- Zadovoljan sam kako sam igrao. Ušao sam dobro u utakmicu, dobio sve vazdušne duele, na kraju dao lep gol. Ali, opet. kad ne pobediš... Lično, nisam zadovoljan.

Centarfor Crvene zvezde nije padao u vatru kada je pričao o incidentima na derbiju. Još jednom je potvrdio priču da je mirna vojvođanska i laloška duša.

- Svaki derbi je takav da se očekuju varnice i problemi na terenu. Moramo sa time da se nosimo i sve to izguramo do kraja. Igralo se jako, žustro. Bilo je mnogo duela i faulova. Ali, suđenje neću da komentarišem.

Potom se Milan Pavkov osvrnuo na situaciju i prelep gol koji je doneo izjednačenje. - Ben me je lepo spojio sa loptom. Bio je baš dobar pas, tako da sam bez primanja uputio udarac. Samo tu je mogla da prođe.

foto: Starsport©

Gol Milana Pavkova i specifično radovanje digli su publiku na noge. Ceo stadion je pevao omiljenu pesmu "Hej Pavkov, skoči, daj gol glavom". - Mnogo mi prija! (smeh) Drago mi je što sam opet kod njih probudio emocije. Baš sam srećan zbog toga. Nisam gol dao glavom, već nogom. Ali, neka to ostane za sledeći derbi.

Crvena zvezda je opasna iz prekida, međutim posle kornera nije uspela da postigne gol. - Nije nam se namestilo da iz skoka postignemo gol. Imaju i oni dosta visokih igrača, kao i mi. Jovančić je imao sjajan šut glavom, ali lopta nije završila u mreži.

foto: Starsport©

Milan Pavkov bio je strelac dva lepa gola protiv Liverpula u Ligi šampiona. Sada je na sličan način doneo radost i u derbiju. - Ne znam koji mi je draži... Ali, hajde, izdvojio bih ovaj protiv Partizana, mada bi imao više na značaju da je bio pobedonosni. Opet, golovi protiv Liverpula su stvarno posebni, mada drag mi je i ovaj u derbiju. Ovaj šut bio je zahtevniji, nego protiv Liverpula. Bilo je baš iskosa i moralo je dobro da se opali po lopti. Protiv Liverpula je bilo po sredini, meni lakše. (smeh)

Visoki napadač podseća da se sezona kao uspešna sumira na kraju, a cilj je biti najbolji u Srbiji. - Idemo ka titulu. To je naš cilj. Smanjujemo korake. Jedino je Radnički profitirao iz svega. Ne treba da se osvrćemo na bilo koga, da gledamo samo sebe i idemo napred - jasan je Pavkov.

Unosna ponuda

Zvezda važnija od Kine

Krajem februara Milan Pavkov imao je unosnu ponudu iz Kine, od Hebeija. Ipak, do saradnje nije došlo, što se pokazalo dobro za Crvenu zvezdu. - Mene su novine već prodale u Kinu. (smeh) Novinari su znali bolje od mene. Ostajem do kraja u Crvenoj zvezdi i drago mi je zbog toga. Voleo bih da postižem još više golova i budem od pomoći klubu - poručio je Pavkov.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track