ORGANIZOVAO TURNIR, UZEO PARE I OSTAVIO DECU ZAROBLJENU U HOTELU DA SE SAMI SNALAZE: Mališani iz Hrvatske, Mađarske i Srbije doživeli veliku neprijatnost na fudbalskom turniru
Foto: Pritnscreen

STRAŠNO

ORGANIZOVAO TURNIR, UZEO PARE I OSTAVIO DECU ZAROBLJENU U HOTELU DA SE SAMI SNALAZE: Mališani iz Hrvatske, Mađarske i Srbije doživeli veliku neprijatnost na fudbalskom turniru

Fudbal -

Mališani iz Hrvatske, Mađarske i Srbije doživeli su veliku neprijatnost pošto organizator "Dukakis kup 2019" turnira u Novom Sadu

Fudbaleri generacije 2008. iz pomenutih zemalja doputovali su u Novi Sad kako bi se mališani u atmosferi takmičili, ali umesto dobre zabave doživeli su nesvakidašnji neprijatnost.

Ekipe koje su smeštaj organizovale preko svojih kanala izbegli su glavobolje, dok su oni koji su organizaciju smeštaja tražili preko organizatora turnira doživeli pravu neprijatnost. Zbog svih dešavanja koja su prethodila polufinalu, turnir u Novom Sadu nije priveden kraju.

Organizator Dukakis kupa bio je Dušan Rakić, nekadašnji trener omladinskih selekcija FK Vojvodina. Učešće na turniru i za smeštaj u Novom Sadu porodice su morale da uplate kotizaciju od 100 evra. Organizacija je tekla po planu sve do polufinala. Organizatoru se tada navodno gubi svaki trag, a ugašene su i zvanične stranice turnira, a roditelji iz Hrvatske i Mađarske bili su zarobljeni u hotelu.

Vlasnik hotela odbio je da im vrati dokumenta i razduži sobe jer organizator nije platio smeštaj iako je uredno uzeo novac za to, pa su roditelji bili prinuđeni da o svom trošku regulišu i smeštaj kako bi uopšte mogli da krenu svojim kućama.

Na problem je prvi putem Fejsbuk-a pažnju skrenuo Vladimir Mišić

"Organizator koji je napravio Kup u fudbalu u Staroj Pazovi u novembru i koji je prošao odlično, sada je napravio isti u Novom Sadu, sa ekipama 2008. godišta. Sve je bilo u redu do nedelje kada su se pojavile ekipe da odigraju polufinala, nije bilo nigde organizatora, a nije bilo ni plaćenog hotela za goste", napisao je između ostalog Mišić.

Jedna od ekipa koja je učestvovala u turniru bila je i Cibalija. Oni su sve neprijatnosti uspeli da izbegnu jer su smeštaj u Novom Sadu organizovali sami.

"Hvala Bogu, smeštaj na turniru smo organizovali sami, ne preko organizatora, te nismo imali pomenute probleme", rekli su iz Cibalije.

Sportski psiholog Davorka Leoni ističe da ovakve situacije dovode do jačanja predrasuda o našoj zemlji i skeptičnosti mladih ka sportu.

"To su deca koja imaju 11 godina. Oni shvataju šta se dešava i suočavaju se sa neprijatnošću, a to se prenosi i sa roditelja. Pojačavaju se predrasude, a sport bi trebalo da nas ujedini, a ne razdvaja. U ovoj situaciji deca ispaštaju. Postaju previše skeptični. Kuda ide njihov sport, da li bi trebalo da se druže sa decom sa strane. Istakla bih da u takvoj situaciji bi trebalo da se pronađe krivac i da odgovara, kako bi videli roditelji da pravda postoji. Trebalo bi nadomestiti turnir i druženje u kome bi roditelji učestvovali u nekom prijateljskom turniru i da se na taj način deci pokaže ta drugačija slika", rekao je Leoni.

Na turniru su učestvovale ekipe FK Partizan, MTK Budimpešta, ŠF ODR Petrovaradin, ŠF Donji Miholjac, FK Crvena zvezda, NK Lokomotiva Zagreb, ŠF One Team, FK Kopernikus Železničar, GNK Dinamo Zagreb, FK Čukarički, HNK Cibalia, Akademija Bambi, NK Osijek, FK Vardar, MFC, Pešči, ŠF Spektar Sombor.

kurir.rs / HotSport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track