MIRKOVIĆ PRED DERBI S NIŠLIJAMA: Imaju pravo da tvrde da su bolji, ispred nas su na tabeli
Foto: Starsport©

U SREDU U HUMSKOJ U 18.00

MIRKOVIĆ PRED DERBI S NIŠLIJAMA: Imaju pravo da tvrde da su bolji, ispred nas su na tabeli

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je danas da njegovu ekipu čeka težak zadatak protiv Radničkog iz Niša, ali da očekuje dobru utakmicu.

"Imamo svoj princip da je svaka sledeća utakmica najvažnija. Ova koja je prošla je arhivirana, prva na redu je sa Radničkim. Igramo protiv protivnika koji je ispred nas na tabeli, koji je jako kvalitetan, ima kvalitetne pojedince, kao grupa su dosta jaki. Vođeni izvanredno kolegom Lalatovićem, sigurno ćemo imati sutra težak zadatak i nadam se da ćemo navijačima pokloniti dobru utakmicu" rekao je Mirković.

Fudbaleri Partizana igraju u sredu od 18 časova na svom terenu protiv Radničkog, utakmicu 25. kola Super lige Srbije. Crno-beli zaostaju osam bodova za drugoplasiranim Radničkim.

Osim povređenih Muse i Svetozara Markovića, utakmicu će zbog suspenzije propustiti Saša Zdjelar i Goran Zakarić, a Danilo Pantić je spremniji nego što je bio pre nekoliko dana, rekao je Mirković.

Partizan u utakmicu ulazi posle "večitog" derbija sa Crvenom zvezdom, 1:1.

Mirković je rekao da je posle derbija ekipa potrošena i fizički i mentalno, ali da je sa igračima na tome rađeno.

Godinama su se Partizan i Zvezda smenjivali na prva dva mesta na tabeli, a sada je između njih Radnički. Upitan šta se to promenilo iz vremena kada je on bio igrač, Mirković je rekao da je uvek dobro kada se pojave kvalitetne ekipe, pošto od toga može da profitira srpski fudbal.

"To je sada Radnički, nadam se da će biti i Vojvodina koja je veliki klub. Od viška kvaliteta nikad glava nije bolela. Mi se borimo prvo za svoj dres i za svoj klub, a naravno i protiv drugih ekipa. U svaku utakmicu ulazimo da pobedimo i kada budemo sabrali bodove videćemo gde smo, na kojoj poziciji", naveo je on.

Povodom serije Radničkog od sedam pobeda, Mirković je rekao da njegova ekipa gleda sebe, da analizira sve detalje, ali da mnoge stvari pozivaju na oprez. Pohvalio je ekipu Radničkog, čiji je "motor" ekipe Nikola Drinčić, a pomenuo je i Kojaševića, Grbića i Haskića.

Iz Radničkog su u više navrata govorili kako imaju više šanse za uspeh u Kupu nego u prvenstvu, a upitan da li ih vidi kao kandidate za titulu, Mirković je odgovorio: "Matematički su bliži Zvezdi nego mi, imaju i oni šanse".

Trener Radničkog Nenad Lalatović u više navrata je rekao da je njegova ekipa najbolja, posle vodeće Zvezde.

"Svi imamo različite uglove gledanja na te stvari. Ako je po tabeli, može to da izajvi. Ja mislim da smo mi pokazali da smo konkurentniji sa najboljima u ovoj zemlji. Ako smo konkurentni, onda smo tu rame uz rame", dodao je Mirković.

On je rekao da je njegova ekipa fizički i emotivno više isrpljena od Radničkog, ali da u tom smislu ne očekuje kiks. Izrazio je nadu da će navijači podržati ekipu, pošto misli da je ekipa to zaslužila.

Upitan o mladom Strahinji Pavloviću, koji je dobro čuvao Boaćija, a sada mu predstoji duel sa prvim strelcem lige Nerminom Haskićem, Mirković je rekao da bi bilo idealno da nastavi dobre partije, ali da je na toj poziciji teško održati kontinuitet i koncentraciju u svakoj utakmici. Dodao je da je normalno da se dogodi pad u igri, ali da mladi defanzivac ne treba da se opterećuje greškama, jer svi veruju u njega.

Ulaz na stadion u Humskoj u sredu je besplatan, ali uz obavezne ulaznice.

(Beta, Foto: Starsport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track