ZVEZDA ZOVE DELIJE: Dođite u subotu na proslavu rođendana da ponovo srušimo rekord
Foto: Dado Đilas

CRVENO-BELI DOČEKUJU ZEMUN

ZVEZDA ZOVE DELIJE: Dođite u subotu na proslavu rođendana da ponovo srušimo rekord

Fudbal -

Navijači Crvene zvezde su u 159. večitom derbiju oborili ovosezonski rekord po posećenosti stadiona "Rajko Mitić" na utakmicama Superlige.

Duel koji je sa tribina pratilo više od 38 hiljada gledalaca, predstavljao je i svojevrsnu najavu rođendanskog slavlja Zvezde zakazanog za subotu od 18 časova kad će crveno-beli dočekati Zemun u 26. kolu Superlige.

Podsetimo, utakmicu crveno-belih protiv Vojvodine sa tribina "Marakane" pratilo je 22.364 osobe, čime je oboren jesenji rekord po poseti koji je ostvaren 15. septembra protiv Radnika, kad je pobedi rezultatom 6:0 svedočilo 13.120 gledalaca.

Imajući u vidu da je za susret 26. kola zakazana i proslava 74. rođendana Crvene zvezde, pred zvezdašima je izazov da i treći uzastopni put postave rekord, a dodatni motiv svakako je simbolična cena ulaznica.

Karte za sve tribine prodavaće se po ceni od 100 dinara i kompletan prihod biće doniran u humanitarne svrhe.

U slučaju da zvezdaši fenomenalnom podrškom još jednom obore rekord, crveno-beli bi mogli da u samo tri susreta stignu do šestocifrenog broja gledalaca.

Iz posete na prethodne dve utakmice odigrane u Ljutice Bogdana jasno je da je crveno-bela publika rešena da, kao i do sad, bude vetar u leđa izabranicima Vladana Milojevića na putu do odbrane šampionskog trona o čemu svedoči podatak da je u dva prolećna susreta Zvezdu bodrilo 60.364 gledaoca, dok je deset jesenjih susreta sa tribina ispratio 76.421 navijač.

Kad se sve sabere, dovoljno razloga da zvezdaši još jedno subotnje popodne provedu na najvećem srpskom stadionu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track