PROKLETSTVO SLAVNOG ITALIJANA: Đanluiđija Bufona PRATI LOŠA SREĆA, a sve je krenulo od njegovog pretka Lorenca!
Foto: EPA/JULIEN DE ROSA

NIKADA NIJE OSVOJIO LŠ

PROKLETSTVO SLAVNOG ITALIJANA: Đanluiđija Bufona PRATI LOŠA SREĆA, a sve je krenulo od njegovog pretka Lorenca!

Fudbal -

Slavni italijanski golman Đanluiđi Bufon veoma je cenjen među igračima, stručnjacima i menadžerima kao jedan od najboljih svih vremena, a po nekima i najveći čuvar mreže ikada.

Međutim, iako je beležio velike uspehe, osvajao medalje na velikim takmičenjima, jedini trofej koji mu nedostaje jeste pehar Lige šampiona koji u svojoj dugoj karijeri nikada nije osvojio.

Sredinom 2018. godine okončana je još jedna transfer saga! Legendarni Italijan postao je slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa Juventusom, a na novi angažman nije dugo čekao. Dogovorio je sve uslove sa Pari Sen Žermenom i u ubrzo postao novi 'svetac'.

Bufon je punih 17 godina nosio dres Juventusa, ali je odjednom presekao i odlučio je da napusti sedmostrukog uzastopnog prvaka Italije. A kako je želeo da nastupa na vrhunskom nivou, odlučio je da prihvati ponudu Pari Sen Žermena, kako bi sa njima osvojio trofej koji toliko želi - Ligu šampiona.

foto: AP

Ali, Mančester junajted je načinio čudo! Posle 0:2 na "Old Trafordu", pobedio je PSŽ u revanšu na "Parku prinčeva" sa 3:1 i prošao u četvrtfinale Lige šampiona! I tako ugasio nade slavnog golmana o najželjenijem peharu.

Mnogi svetski mediji su se Bufonom bavili prethodne godine kada se Italija nije plasirala na SP, pa su iskopali zanimljiv podatak. U pitanju je svojevrsno proklestvo koje nosi Điđi.

foto: AP

Svetski mediji su naglasili da je šokantan izostanak 'azura' sa SP u Rusiji upravo 'proklestvo' slavnog italijanskog prezimena - Bufon, a da je istih 'problema' imao i njegov predak Lorenco Bufon.

Za 17 godina provedenih u dresu 'stare dame' Điđi nije uspeo da se domogne titule evropskog prvaka, sinoć je PSŽ-u stavio tačku na ovogodišnju sezonu u elitnom veropskom takmičenju, a kako je Bufon gazi 41. godinu, pitanje je da li će imati snage i volje da i sledeće godine bude među stativama.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track