BURNO U HUMSKOJ! Saša Ilić traži odrešene ruke, uprava ne pristaje!
Foto: FK Partizan

Legenda kluba postavila uslov

BURNO U HUMSKOJ! Saša Ilić traži odrešene ruke, uprava ne pristaje!

Fudbal -

Kandidat za sportskog direktora Partizana traži samostalnost u odlučivanju, ali rukovodstvo kluba ne želi da mu omogući takav rad.

Saša Ilić i uprava Partizana nisu našli zajednički jezik! Legendarni fudbaler crno-belih postavio je jasne uslove - da ima potpunu autonomiju u odlučivanju i da mu se u posao sportskog direktora ne meša niko s vrha.

Sve što je imao, Ilić je saopštio potpuno otvoreno generalnom direktoru Milošu Vazuri, međutim, njegovi zahtevi nisu ispunjeni. Prvobitna ideja je bila da Sale potpiše ugovor na tri godine i kao prvi zadatak dobije potpuno odrešene ruke kada je u pitanju imenovanje novog trenera. Ipak, u Humskoj nisu spremni da Iliću povere transparentnost u podacima, budžetu, uloženom i utrošenom novcu.

- Saša Ilić je razgovarao s Vazurom o postavljanju na funkciju sportskog direktora. Nije bilo okolišanja. Ilić želi da se tačno odrede njegove ingerencije i sve stavi na papir. Posebno je insistirao na tome da nezavisna revizorska kuća javno objavi iznos ukupnog duga kluba, a zahtevao je i autonomnost u radu i transparentnost u poslovanju. Čelnicima se ovo nije svidelo, pogotovo deo o objavljivanju duga - rekao je izvor Kurira iz Humske.

Sale Ilić insistira na otkrivanju realnog duga koji njegov voljeni klub ima kako bi svoj posao započeo s pravim uvidom u stanje i samim tim prilagodio svoje odluke situaciji. U ranijim obraćanjima medijima čelnici crno-belih iznosili su različite podatke, pa se spekulisalo o tome da li je dug 15 ili 20 miliona evra.

Nezvanično, ako je verovati kuloarima i pričama ljudi iz opozicije, dug Partizana iznosi oko 30 miliona evra, ali uprava nikada nije potvrdila niti demantovala taj podatak.

Upravo ovo je bila najveća prepreka između čelnika crno-belih i legende kluba u pregovorima.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track