RONALDO MENJA ISTORIJU JUVENTUSA: Prokletstvo Stare dame traje pola veka, a počelo je na beogradskoj Marakani! Vreme je za OSVETU! Tadiću, spremi se (VIDEO)
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

ZLA KOB DUGA 46 GODINA

RONALDO MENJA ISTORIJU JUVENTUSA: Prokletstvo Stare dame traje pola veka, a počelo je na beogradskoj Marakani! Vreme je za OSVETU! Tadiću, spremi se (VIDEO)

Fudbal -

Juventus će imati dodatni motiv u četvrtfinalu Lige šampiona protiv Ajaksa...

Fudbaleri aktuelne generacije torinskog kluba nisu bili ni rođeni kada je prokletstvo počelo, ali će ih istorija velikana kakav je Juventus, naterati da pruže maksimum ne bi li se osvetili "kopljanicima" za veliki dug, jedan od najvećih u istoriji fudbala.

Naime, "stara dama" je prvi put u finalu tadašnjeg Kupa šampiona, preteče Lige šampiona, igrala 1973. godine i u Beogradu izgubila od Ajaksa 0:1. To je bila početna tačka crne serije Juventusa.

Juventus je klub sa najviše izgubljenih finala Kupa šampiona i Lige šampiona!

Crno-beli su poraženi u čak sedam borbi za trofej, a samo dva puta su bili prvaci Evrope!

Juventus se na vrh "starog kontinenta" popeo samo 1985, posle finala u Briselu kome je prethodila tragedija, kada je savladao Liverpul 2:1 i 11 godina kasnije kada se revanširao Ajaksu u Rimu posle penala.

Ipak, iako je rezultat u pobedama u finalima 1:1, crno-beli na "kopljanike" gledaju kao na ljute neprijatelje zbog te 1973, kada je na "Marakani" počela Juventusova zla kob.

Od tada su usledili porazi "stare dame" od Hamburga (0:1) u Atini 1983, Borusije Dortmund (1:3) u Minhenu 1997, Real Madrida (0:1) u Amsterdamu 1998, Milana posle penala u Mančesteru 2003, Barselone (1:3) u Berlinu 2015. i Real Madrida (1:4) u Kardifu 2017.

Zato, Kristijano Ronaldo i saigrači pokušaće 10. i 16. aprila protiv Ajaksa na okrenu istoriju Juventusa.

Dušan Tadić i drugovi neka se pripaze...

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track