POSLE DEBAKLA PROTIV SPARTAKA: Evo šta je Žarko Lazetić rekao oko ostanka na klupi Partizana
Foto: Starsport©

TRUSNO U HUMSKOJ

POSLE DEBAKLA PROTIV SPARTAKA: Evo šta je Žarko Lazetić rekao oko ostanka na klupi Partizana

Fudbal -

Vršilac dužnosti prvog trenera fudbalera Partizana Žarko Lazetić, posle poraza danas od Spartaka iz Subotice (3:1) u Humskoj, izjavio je da je na upravi kluba da li će nastaviti da vodi ekipu.

Lazetić je, prema dogovoru, odradio dva meča nakon odlaska Zorana Mirković, ali se pre duela sa Spartakom spominjalo da bi mogao da privede kraju sezonu.

"U ovom trenutku sve je onako kako smo su najavili. Vodio sam ove dve utakmice i sada će uprava da donese odluku koja misli da je najbolja. Ekipa je slobodna naredna tri dana, a sledeći trening je u sredu", rekao je Lazetić novinarima posle meča.

Trener crno-belih rekao je da je njegovoj ekipi nedostajalo energije i da ih je primljeni gol na početku drugog dela poremetio.

"Posle primljenog gola desilo se ono što nismo želeli, igrači su krenuli da jure, da rešavaju kao da nije bilo vremena. Ušli smo u neku nervozu, a nedostajalo nam je i energije zbog toga što smo utakmicu igrali i u sredu. Nismo dobro odgovorili izazovu koji je bio pred nama. Na početku drugog poluvremena primili smo kiks gol i bilo je teško vratiti se utakmicu", rekao je Lazetić.

On je morao da izvrši dve prinudne izmene već u prvom poluvremenu kada su zbog povreda teren napustili Nemanja R. Miletić i Danilo Pantić.

"Miletić je prvo dobio udarac od igrača Spartaka, a posle ga je zakačio Valijente. Pantić je dobio udarac u mišić, Nikolić je isto dobio udarac u mišić. Tražio je izmenu i u prvom poluvremenu, ali je povukao i nastavio", naveo je Lazetić.

Imao je zamerke i na, kako je naveo, grubu igru rivala.

"Protivniku je bilo dozvoljeno da igra tako kako igra. U prvom poluvremenu nije dobio nijedan žuti karton, a zamalo da napravimo i treću prinudnu izmenu. To su još neke okolnosti u kojima funkcionišemo, a nismo se na njih još prilagodili", objasnio je Lazetić.

Trener Spartaka Predrag Rogan istakao je da je njegova ekipa danas zaslužila pobedu.

"I najavi utakmice sam rekao da očekujem motivisan Partizan, da se iskupi za dva poraza. Znali smo da ima imperativ pobede i opterećenje zbog rezultata. Mi smo iskoristili ovaj drugi momenat. Pre utakmice sam nagovestio da, ako budemo na nivou prethodnih mečeva, gledaoci mogu da očekuju zanimljivu utakmicu, što je na kraju i bilo. Iskoristili smo svoje šanse i zasluzeno pobedili", rekao je Rogan novinarama posle meća.

Šef stručnog staba Spartaka istakao je da je ovom pobedom ništa nisu rešili oko borbe za opstanak.

"Ova pobeda je ništa drugo do osvojena nova tri boda. Hoćemo da se odmorimo, da se pripremimo za Lučane i dalje. Ništa nismo uradili, tek predstoji borba", rekao je Rogan.

On se osvrnuo i na odličnu partiju Stefana Denkovića, strelca prvog i asistenta kod trećeg gola.

"Kolektiv izbacuje pojedinca. Bili smo kao kolektiv, danas je bio Denković, prethodnu Obradović. Ne može jedan igrač bez podrške ekipe. On je danas nosio tim, a po kvalitetu to treba i da bude. Denković je postavio standardne ispod kojih ne sme da ide. Na njemu je opterecenje da tako nastavi dalje".

O incidentu pred tunelom, gde je nastala gužva zbog sukoba Filipa Kljajića i Stefana Miloševoća, Rogan kaže da se takve stvari dešavaju.

"NIisam bio prisutan. Sve je to sastavni deo uzavrele atmosfere, ambijenta. Mi smo sportisti i treba da budemo dostojanstveni i u pobedi i u porazu. Skrenuli smo pažnju igraču koji je u tom momentu bio u bespotrebnom verbalnom sukobu. Ide se dalje, sve je to sastavni deo fudbalske igre", zaključio je on.

(Tanjug, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track