Najnovije vesti

TERZIĆ NA SKUPŠTINI FSS: Priznajte Crvenoj zvezdi titulu iz 1946. godine! Evo šta je na to rekao Kokeza
Foto: Starsport©

NE ODUSTAJU

TERZIĆ NA SKUPŠTINI FSS: Priznajte Crvenoj zvezdi titulu iz 1946. godine! Evo šta je na to rekao Kokeza

Fudbal

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić podneo je danas na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije zahtev da se crveno-belima prizna titula iz 1946. godine.

"Ovom prilikom želim da vam se obratim sa zahtevom da Skupština FSS-a kao najviši organ našeg Saveza, uzme u razmatranje zahtev FK Crvena zvezda podnet FSS-u 17. januara 2017 godine za priznavanje titule prvaka Srbije koju je 1946. godine osvojila FK Crvena zvezda kao titule nacionalnog karaktera", rekao je Terzić.

On je naveo da su u zahtevu navedene sve činjenice koje nedvosmisleno ukazuju na to da je Crvena zvezda osvajač šampionske titule te 1946 godine.

"Isti zahtev smo podneli i sada, odnosno 7. marta ove godine. U tom smislu trazimo da Skupština danas donese odluku i izda nalog nadležnim organima FSS-a tj. pravnoj komisiji FSS-a, a u slučaju potrebe i drugim organima, da u primerenom roku daju svoje mišljenje o ovoj inicijativi, a nakon čega bi skupstina FSS-a na svojoj sledecoj redovnoj sednici donela i svoju definitivnu odluku o istoj, a u skladu sa našsim zahtevom i dobijenim misljenjem od strane nadleznih organa FSS", rekao je Terzić.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza je rekao da će Pravna komisija FSS dati mišljenje o zahtevu Crvene zvezde.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...