krstajić zabrinut

SRBIJA DESETKOVANA: Pola tima povređeno pred mečeve sa Nemačkom i Potrugalom (KURIR TV)

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da veliki broj igrača ima problema sa povredama, što dodatno otežava posao pred duele sa Nemačkom i Portugalom.

"Kolarov neće nastupiti protiv Nemačke, Matić neće biti spreman uopšte. Nije u najboljem stanju, to je hendikep za nas. Fejsa je takodje problematičan, on će nas sačekati u Lisabonu. Tadić ima problema sa primicačem, Kostić se žali na povredu zadnje lože i primicača, Mitrović par nedelja vuče povredu. Tako je, kako je, ostajemo na 21 igrača. Ima još sitnih povreda. To je sastavni deo i možda i normalno u ovom momentu. Nema kukanja, imamo momke koji će dati maksimum", rekao je Krstajić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srpski fudbaleri igraće prvo prijateljsku utakmicu sa Nemačkom, a potom će se sastati sa Portugalom na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor je naveo da neće dodatno pozivati igrače i izrazio nadu da će se pojedini oporaviti i vratiti u tim do utakmice sa Portugalom.

"Svesno smo pozvali 27 igrača baš zbog toga što je bilo najava da ima problema sa povredama. Nadam se da će oni koji su povredjeni, da će već od četvrtka ili petka biti sa ekipom", kazao je Krstajić.

Najavio je različite sastave u predstojeće dve utakmice, a novinare je zanimalo da li eventualan poraz od Nemačke može da uzdrma ekipu.

"Strah ne postoji, niti će, ni kod mene, ni kod igrača. Ne treba da nas poljuljaju rezultati Nemačke u poslednjih par godina jer je to svetska velesila. Imaju 50 igrača koji u svakom momentu mogu da igraju. Imaju svoj sistem, princip rada i to gaje bez obzira na to šta se dešava. Nemce uvek moraš da poštuješ. Verujem u ove momke da će dati maksimum i pokazati da imaju kvalitet. Rezultat ne bi trebalo da utiče na nas, zavisi od toga kako ćemo da se predstavimo pre utakmice sa Portugalom, koja je za nas mnogo važna utakmica", rekao je Krstajić.

Dodao je da ima ideje oko formacije zbog velikog broja povreda, ali da "neće da lomi preko kolena" i da će dobro razmisliti.

Krstajić je upitan o izjavama Luke Milivojevića i Marka Grujića, koji su demantovali njegove prethodne reči.

"Okupili smo se da pričamo o predstojećim utakmicama, sve ostale stvari vezane za prošlost, nemam više komentar. Okrećemo se momcima koji su pozvani i utakmicama koje slede", odgovorio je Krstajić.

Konferenciji za novinare u Staroj pazovi prisustvovao je veliki broj medija, a Krstajić je naveo da mu je drago zbog toga i da je to "znak da je fudbal u Srbiji ponovo u prvom planu".

Utakmica protiv Nemačke igraće se 20. marta u Volfsburgu, dok je duel u Lisabonu zakazan pet dana kasnije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track