Ekskluzivno za kurir

PEĐA MIJATOVIĆ OTVORIO DUŠU: Pojedoh se zbog Partizana i Reala! (KURIR TV)

Fudbal -

Legenda crno-belih i tima iz Madrida pronašao mnogo sličnosti u tekućoj sezoni svoja dva bivša kluba i izrazio nadu da će već sledeće sve biti mnogo bolje

Nema tog navijača Partizana, ali ni madridskog Reala kome se ne jave neka lepa sećanja kad čuje ime Predraga Peđe Mijatovića.

Legenda crno-belih i "kraljevskog kluba" u intervjuu za Kurir kaže da mu je žao zbog aktuelne situacije u njegovim klubovima, objašnjava na koji način može i hoće da pomogne crno-belima, kao i šta za Madriđane znači povratak Zinedina Zidana na klupu.

Kako komentarišete krizu u kojoj se nalazi Partizan? - Znate da sam veliki partizanovac i žao mi je što je Partizan u takvoj situaciji, prvenstveno rezultatskoj. O drugim stvarima malo znam, pa mogu malo i da komentarišem. Odnosno nimalo. Nadam se da će sezona biti završena na najbolji način i da će se sledeće sezone napraviti jedan dobar sportski projekat, koji će Partizanu kao velikom i najvećem klubu na Balkanu, bar za mene, doneti bolju sezonu od ove.

Vaše ime često iskrsne kad se pomenu dolasci u Humsku. Ima li tu istine? - Stalno se provlači to pitanje, ali ja sam nekoliko puta rekao da je moj život u ovom trenutku vezan za Španiju i da je teško, maltene nemoguće, da mogu konkretno da pomognem. Ljudi u Partizanu znaju da mogu da računaju na mene kada se radi o nekim savetima, međutim, direktna odgovornost i moj dolazak na neku funkciju kada je Partizan u pitanju u ovom trenutku je isključen.

foto: Reuters

Slične muke muče i vaš Real... - Sportska situacija u Partizanu i Madridu je slična ove sezone i mnogo mi je žao zbog toga. Nerviram se i zbog jednih i zbog drugih. Nadam se da će dolaskom Zidana neke stvari doći na svoje mesto, mada je tamo, mogao bih reći, u toku smena generacija. Teško će se ponoviti generacija koja je u poslednjih nekoliko godina postigla sve te uspehe. Navijači su navikli da Real svake godine osvaja Ligu šampiona, ali došla je sezona kada neke stvari nisu kako treba.

Srbija može na EP, Crna Gora ima nadu Izneo je Predrag Mijatović i svoja očekivanja kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: - Srbija ima dobru i pozitivnu situaciju, solidno su igrali s Nemačkom. Mladi momci imaju veliku želju da nose dres svoje reprezentacije i izbore plasman na EP. Nadam se da će tako i biti, napravio se dobar miks iskustva i mladosti, i to je uvek pozitivno. Što se Crne Gore tiče, tu je situacija komplikovanija. Nadam se da će igrači smoći snage da dođu do toga da celim tokom kvalifikacija imaju nadu da mogu na Evropsko prvenstvo.

Zvonko Ninkov/Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track