GOL SRBIJE ZAČARAN ZA RONALDA! NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Kristijano NIKADA protiv naše reprezentacije nije postigao pogodak!
Foto: Reuters

u susret utakmici u lisabonu

GOL SRBIJE ZAČARAN ZA RONALDA! NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Kristijano NIKADA protiv naše reprezentacije nije postigao pogodak!

Fudbal -

Najbolji fudbaler reprezentacije Portugala tri puta igrao protiv "orlova" i nikada se nije upisao u listu strelaca

Kristijano Ronaldo nikada nije dao gol fudbalskoj reprezentaciji Srbije! Neverovatano, ali istinito.

Tri puta su Srbi igrali protiv Portugala, kada je možda i najbolji fudbaler na svetu bio u timu, ali nijednom nije uspeo da zatrese mrežu.

Kristijano Ronaldo (34) pet puta bio je proglašen za najboljeg fudbalera na svetu, prava je "gol mašina", međutim kada je Srbija u pitanju pored njegovog imena u rubrici golovi stoji "nula". Dva puta je Ronaldo u Portugalu dočekivao "orlove", jednom je gostovao u Beogradu, međutim nije uspeo da se upiše ulistu strelaca.

foto: Profimedia

I da se ne zaboravi, kao klupski fudbaler Ronaldo je kao tinejdžer od 17 godina sa Sportingom igrao protiv Partizana u Kupu UEFA i učinak je opet bio negativan po Portugalca.

Kristijano Ronaldo nije igrao za Portugal od Svetskog prvenstva u Rusiji, a poslednji gol je postigao na Mundijalu protiv Maroka u grupnoj fazi.

foto: Reuters

Povratak u dres državnog tima posle skoro devet meseci najavio je baš protiv Srbije. Sa druge strane, Srbija od samostalnosti 2006. godine četiri puta igrala je protiv Portugala i nijednom nije pobedila.

Srbija - Portugal 1:1 Godina: 2007. Takmičenje: kvalifikacije za EP Ronaldo je bio u timu Portugala, ali se nije previše naigrao pored upornog Igora Duljaja. Portugal je poveo golom Tijaga u 5. minutu, a izjednačio je u 37. Boško Janković.

Portugal - Srbija 1:1 Godina: 2007. Takmičenje: kvalifikacije za EP Ronaldo je opet bio u timu, a domaćin je poveo u 11. minutu preko Simaa. Srbija je izjednačila u 87. minutu, a Branislav Ivanović je gol proslavio aludirajući zabacivanje pecaroškog štapa. Utakmicu je obeležio fizički sukob Luisa Felipea Skolarija i Ivice Dragutinovića, kada je Brazilac udario našeg fudbalera.

Portugal - Srbija 2:1 Godina: 2016. Takmičenje: kvalifikacije za EP Ronaldo je počeo utakmicu, bio opasnost za gol Srbije. Portugal je poveo preko Rikarda Karvalja u 10. minutu. Izjednačio je Nemanja Matić u 61, a radost domaćinu doneo je Fabio Koentrao dva minuta kasnije.

Srbija - Portugal 1:2 Godina: 2016. Takmičenje: kvalifikacije za EP Kristijano Ronaldo nije igrao revanš u Beogradu. Portugal je opet slavio sa 2:1. Strelci su bili Nani (5. minut) i Žoao Mutinjo (78.), dok je strelac za Srbiju bio Zoran Tošic (66.)

Njih je Kristijano izbušio

Pet golova Jermenija, Švedska, Letonija, Andora Četiri gola Holandija, Estonija, Farska Ostrva, Tri gola Luksemburg, Severna Irska, Danska, Belgija, Rusija, Španija

Italijani kreću u kvalifikacije za EURO 2020 protiv Finske (20.45) posle debakla i neodlaska na Mundijal u Rusiji. Sad imaju obavezu da krenu jako od starta , a večeras je kvota na pobedu bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,78. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Italija - Finska.

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track