SKOLARI JE PESNICOM UDARIO SRPSKOG REPREZENTATIVCA, O TOM SKANDALU BRUJAO JE ČITAV SVET! Ivica Dragutinović 12 godina nakon incidenta otkrio ZAŠTO NIJE TUŽIO Brazilca! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Defanzivac srbije pričao o čuvenom incidentu

SKOLARI JE PESNICOM UDARIO SRPSKOG REPREZENTATIVCA, O TOM SKANDALU BRUJAO JE ČITAV SVET! Ivica Dragutinović 12 godina nakon incidenta otkrio ZAŠTO NIJE TUŽIO Brazilca! (VIDEO)

Fudbal -

Meč između Portugala i Srbije (1:1) u kvalifikacijma za EURO 2008. godine obeležio je nezapamćen skandal u kom su učestvovali tadašnji selektor Portugala Luis Felipe Skolari i proslavljeni srpski defanzivac Ivica Dragutinović.

Iznerviran što Portugalci nisu u duhu fer-pleja vratili loptu ekipi Srbije, Dragutinović je želeo da se „objasni“ sa Kvarežmom. U ceo konflikt umešao se i Skolari, koji je pesnicom udario Dragutinovića po licu.

Igrači srpske reprezentacije jedva su smirili Dragutinovića, koji je želeo da se dočepa Skolarija i zbog toga dobio crveni karton.

foto: Profimedia

Ivica Dragutinović se u intervjuu koji je dao za "Telegraf" prisetio incidenta koji je 2007. godine uzdrmao evropski fudbal.

Dragutinović je otkrio da nije želeo da tuži Skolarija, jer svakom može da se dogodi da napravi grešku.

"Ja sam generalno imao opciju da tužim Skolarija za to, ali nisam. To je incident koji je prošao tako kako je prošao. Bogu hvala niko nije povređen, niko nije kažnjen. Ja sam odustao od bilo kakvog krivičnog gonjenja. Mogao sam da sam hteo. Ali mislim da svako ko radi i greši, i treba dati ljudima drugu šansu. Svi mi grešimo i u normalnom životu. Treba ljudima dati novu šansu, u smislu šta treba promeniti, kakvo ponašanje treba imati na terenu i na samoj utakmici, jer mnogo mlađe populacije gleda utakmice i to je ružna slika koja se šalje u svet. Treba to da zaboravimo", rekao je Dragutinović.

foto: Profimedia

Podsetimo, Srbija u ponedeljak od 20.45 u Lisabonu igra protiv Portugala prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kurir sport/Telegraf

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track