FSS NA UDARU FIFA: Slučaj srpskog fudbalera  uzdrmao Evropu!
Foto: Starsport©

ozbiljan udarac

FSS NA UDARU FIFA: Slučaj srpskog fudbalera uzdrmao Evropu!

Fudbal -

Svetsko udruženje profesionalnih fudbalera (FIFApro) odlučilo je da tuži Fudbalski savez Srbije Međunarodnoj kući fudbala (FIFA) zbog "kršenja principa savesnog vođenja saveza i narušavaje integriteta organa saveza"

Ovo je prvi primer da se neki Fudbalski savez iz Evrope nađe na tapetu FIFA, a razlog je nesprovođenja pravila o nezavisnoj arbitraži u slučaju Vladimira Simunovića, trenutno fudbalera Spartaka iz Subotice.

Na Arbitražnom sudu je prvo doneta odluka da 25-godišnji Simunović može da raskine ugovor sa Radničkim iz Niša zbog neisplaćenih dugovanja. Iako su tokom samog procesa ispoštovana pravila FSS, postavljena su trojica novih sudija koja su donela novu odluku koja kaže da igrač nema pravo na raskid ugovora.

Prijavi koju je podneo FIFPro prethodilo je upozorenje o nefer tretmanu većeg broja igrača. FIFPro dodaje i podatak da je samo u 2017. godini čak 50 odsto

fudbalera bilo u arbitražnom sporu sa klubovima.

Generalni sekretar FIFPro Teo van Segelen istakao je da je tužba morala da se dogodi zbog svega prethodnog što se dešavalo pod orkiljem FSS-a.

- Morali smo da reagujemo na ovaj neuobičajen način kako bismo zaštitili našeg igrača u Srbiji. Radi se o ozbiljnom kršenju prava ovog igrača, o kršenju pravila samog FS Srbije kao i internacionalnih pravila - izjavio je Segelen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track