JIRGEN KLOP OBEĆAO: Povlačim igrače sa terena na prvi rasistički povik!
Foto: Beta/Branislav Božić

drži reč

JIRGEN KLOP OBEĆAO: Povlačim igrače sa terena na prvi rasistički povik!

Fudbal -

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da je spreman da povuče ekipu sa terena ako ih veća grupa navijača bude vredjala na rasnoj osnovi, ali da bi to trebalo da rešavaju zvaničnici utakmica.

Klop je rekao da "ne može da veruje" da su engleski reprezentativci vredjani na rasnoj osnovi tokom utakmice sa Crnom Gorom. Fudbalski savez Engleske prijavio je Uefi incidente iz Podgorice, a evropska kuća fudbala pokrenula je postupak i navela da su ti incidenti katastrofalni.

Trener Liverpula misli da bi prekidanje utakmica zbog manjine dalo "previše moći jednom ili dvojici idiota", ali da bi povukao ekipu sa terena ako uvrede eskaliraju.

"Ako se radi o celoj tribini, uradio bih to, 100 odsto. Moramo da nadjemo način da kaznimo te incidente. Ne treba to treneri da rade, već zvaničnici utakmica, pošto, ako izvedem igrače sa terena, a oni kažu da nije bilo toliko ozbiljno, onda ćemo izgubiti utakmicu, a naš posao je da pobedjujemo", rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

"Ali, ako cela tribina to radi, onda je to potpuno drugačije", dodao je nemački trener.

On je priznao da ne može u potpunosti da shvati kroz šta tamnoputi igrači prolaze, ali je rekao da je potrebno da se preduzmu ozbiljne mere.

"Uradiću sve što budem mogao. Moramo da prekinemo utakmice, moramo da uradimo sve. Shvatam da engleski selektor to nije uradio, ali moramo svima da stavimo do znanja da to nije dozvoljeno i da to nije moguće. Svaka kazna je dozvoljena", naveo je Klop.

Trener Čelsija Mauricio Sari rekao je da bi igračima trebalo da bude dozvoljeno da napuste teren ako ih neko vredja na rasnoj osnovi i pozvao nadležne da uvedu to pravilo.

"Potrebno nam je pravilo koje nam dozvoljava da prekinemo utakmicu. U svakoj zemlji ima nekoliko glupih ljudi. Moramo da uradimo nešto drugačije. U prvo vreme, mislim da je ispravno prekinuti utakmicu na 10 minuta", naveo je Sari.

Kurir sport/Beta

Foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track