POTVRDA DA SE DOBRO RADI NA MARAKANI: Dominacija Zvezdine dece na Turniru prijateljstva i Memorijalu Velibor Vasović!
Foto: Privatna Arhiva

Svaka čast

POTVRDA DA SE DOBRO RADI NA MARAKANI: Dominacija Zvezdine dece na Turniru prijateljstva i Memorijalu Velibor Vasović!

Fudbal -

Sve generacije Crvene zvezde proteklog vikenda briljirale na dva velika turnira u Beogradu. Čak četiri pobede u finalima sa Partizanom!

Mladi fudbaleri Crvene zvezde (dečaci rođeni 2008. godine i mlađi) pobednici su desetog Memorijalnog turnira "Velibor Vasović" održanog prošlog vikenda u Beogradu.

Crveno-beli su trijumfovali u konkurenciji vršnjaka iz OFK Beograda, Ajaksa iz Beograda i Partizana, a pehar je osvojen u direktnom sudaru sa dečacima iz ekipe "večitog rivala" rezultatom 4:1.

Zamenica ambasadora Kraljevine Holandije Marijea van Miltenburg uručila je trofej kapitenu crveno-belih Vasiliju Kostovu, dok je pehar za najboljeg igrača od strane Branke Vasović, supruge velikog asa srpskog fudbala, uručen Zvezdinom fudbaleru Veljku Žuriću. Specijalno priznanje uručeno je i namlađem učesniku turnira, fudbaleru beogradskog Ajaksa Maksu Miltenburgu.

Takmičenje talentovanih fudbalera organizovano je na najvišem nivou na terenima FSB na Adi Ciganliji, a značajan doprinos fudbalskom spektaklu dao je i as "orlova" i Ajaksa Dušan Tadić, koji je donirao sve pehare.

Dominacija Crvene zvezde na Turniru prijateljstva

Na Turniru prijateljstva na Adi Ciganliji za generacije igrača rođenih 2009, 2010, 2011. i 2012. godine, mladi fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su čak tri finala. Crveno-beli su dva rešila u svoju korist, dok su crno-beli slavili u 2009. godištu i to rezultatom 1:0.

Zvezdina generacija 2010 revanširala se rivalima istim rezultatom, a Danilo Fekete proglašen je za najboljeg igrača turnira. Najubedljiviju pobedu ostvarili su crveno-beli u godištu 2011. Rezultat finala glasio je 5:1, a Strahinja Radivojević je osvajanjem trofeja namenjenog najboljem pojedincu potvrdio dominaciju ekipe Crvene zvezde.

foto: Privatna Arhiva

U finalu najmlađih, igrača rođenih 2012. godine, Crvena zvezda je savladala Žarkovo sa 5:3.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track