ZVANIČNO

OVO SMO SVI ČEKALI: Oglasili se čelnici FK Budućnosti! Evo šta kažu o SKANDALOZNOM ponašanju svojih navijača! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbalski klub Budućnost saopštio je danas da su njihovi navijači brutalno pretučeni, dok je iz Uprave policije saopšteno da se na snimcima koji su objavljeni na portalima vidi da su navijači zvani "Varvari" napali policajce nakon sinoćnje utakmice Sutjeske i Budućnosti u Nikšiću.

"Ne ulazeći u razloge za intervenciju policije i redarske službe po završetku meča, naša navijačka grupa brutalno je pretučena i tu činjenicu ne možemo da prećutimo, a o čemu postoje javnosti dostupni brojni video zapisi i fotografije", saopšteno je iz uprave Budućnosti.

Oni od nadležnih institucija zahtevaju da ispitaju da li su organi javnog reda i mira prekoračili svoja ovlašćenja i eventualno iste kazne.

"Ne bežeći od odgovornosti naših navijača, nadamo se da će svi vinovnici incidenta takodje biti adekvatno kažnjeni", saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Policija je medjutim saopštila da se na snimcima koju su objavljeni na portalima vidi početak incidenta i da potvrdjuju da je grupa "Varvara" izazvala incidente i bez ikakvog povoda napala policiju, nakon čega je, kako kažu, policija primenila zakonska ovlašćenja i upotrebila sredstva prinude.

Povredjeno je šest policajaca i njima je sinoć pružena medicinska pomoć i oni su otpušteni na kućno lečenje, ali je tokom noći jednom od njih, zbog zadobijene povrede glave, pozlilo i on je hitno hospitalizovan, saopštila je policija.

Na društvenim mrežama objavljeno je nekoliko video snimaka a na jednom je zabeležen trenutak kada policijski službenici ispred autobusa sa navijačima Budućnosti prebijaju jednog od dugogodišnjih vodja navijačke grupe "Varvari" Aleksandra Čaku Ivanovića.

Snimak je uznemirujućeg sadržaja i sadrži neprimeren rečnik.

Prema podacima policije, u sukobu je povredjeno šest policajaca dok "Varvari" tvrde da je povredjeno mnogo navijača, a da su pomoć potražili samo oni koji su zadobili najteže povrede.

Oni su na društvenim mrežama objavili i fotografije povredjenih navijača.

Kurir sport/Beta

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track