HOĆU DA BUDEM JUVENTUSOV ALEKS FERGUSON Alegri: Najbolji trener je onaj koji donosi rezultate
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

OTVORENO

HOĆU DA BUDEM JUVENTUSOV ALEKS FERGUSON Alegri: Najbolji trener je onaj koji donosi rezultate

Fudbal -

Italijanski fudbalski trener Masimilijano Alegri izjavio je da može da bude "Juventusov Aleks Ferguson", odnosno da ostane u Torinu još dugo i bude pođednako uspešan.

Ferguson je čak 17 godina bio na klupi Mančester Junajteda u periodu od 1986. do 2013, osvojivši čak 38 trofeja, a Alegi veruje da može da uradi sličnu stvar.

"Najbolji trener je onaj koji donosi rezultate. Smatram sebe menadžerom kluba, koji kući mora da donese rezultate, ne samo na sportskom planu, već i u smislu napretka igrača. Takve stvari mogu da utiču na finansijsko stanje kluba. Nadam se da ću imati rolu kao Ferguson jer bi to značilo da ostanem u Juventusu mnogo godina", rekao je Alegi za Korijere dela Sera.

Alegri ne beži od odgovornosti da Juventus mora da osvaja sve trofeje, pa i Ligu šampiona gde ga čekaju dueli sa Ajaksom u četvrtfinalu.

"Sada moramo da pobeđujemo u Evropi i Italiji. Ajaks ima puno talentovanih igrača i sistem, koji funkcioniše već od dece", respektuje Alegri narednog rivala.

Alegri, koji je često bio na udaru kritika italijanske javnosti, za četiri i po godine u Juventusu osvojio je isto toliko Skudeta, odnosno ukupno 10 pehara, ali i izgubio dva finala Lige šampiona - od Barselone (3:1) 2015. i od Real Madrida (4:1) 2017.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track