JUVENTUS NA MUKAMA U AMSTERDAMU: Tadić i Ronaldo opet remizirali, VAR doneo pobedu Barseloni u Mančesteru (VIDEO)
Foto: AP

PRVI MEČEVI ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA

JUVENTUS NA MUKAMA U AMSTERDAMU: Tadić i Ronaldo opet remizirali, VAR doneo pobedu Barseloni u Mančesteru (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Ajaksa i Juventusa igrali su nerešeno 1:1, dok je Barselona kao gost pobedila Mančester junajted 1:0 u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Revanši će se igrati u Torinu i Barseloni u utorak 16. aprila.

Ajaks je bio bolji rival na "Johan Krojf areni", ali je utisak da je Juventus odneo kući ono po šta je došao.

"Kopljanici" su imali daleko više loptu u posedu, šuteva na gol...

Dušan Tadić i saigrači su od starta vršili snažan pritisak na crno-bele iz Torina, ali su se gosti uspešno branili.

A onda u poslednjih trenucima prvog poluvremena sevnula je kontra Juventusa i Kristijano Ronaldo je postigao gol! Proradila je porugalska veza, Kanselo je centrirao sa desnog krila, Ronaldo je ostao sam na šest, sedam metara i udarcem glavom matirao Onanu - 0:1.

Juventus je poveo u 45. minutu, a Ajaks je izjednačio u 46, odnosno posle 30-ak sekundi igre u drugom poluvremenu. Asistent kod gola "stare dame" Kanselo je pogrešio kod desne aut-linije, Neres mu je uzeo loptu i sjurio se ka kaznenom prostoru, a onda precizno šutirao.

I u nastavku je domaćin bio agresivniji i pokazivao više želje za pobedom, ali to nije znao da pretvori u još jedan pogodak. Mogao je i Juventus do trijumfa u finišu kada je Daglas Kosta pogodio stativu.

Na kraju, Dušan Tadić i Kristijano Ronaldo su ponovo remizirali, kao i nedavno kada su se sreli u duelu reprezentacija Portugala i Srbije.

Barselona je zasluženo pobedila na "Old Trafordu", jer je bila bolji rival.

Rano su gosti došli u vođstvo, pa u nastavku nisu jurišali da postignu još golova, već su se opredelili da iskontrolišu razvoj događaja na terenu, što su i učinili.

Sudeći po viđenom večeras, Lionel Mesi i drugovi ne bi smeli da imaju problema sa Junajtedom ni u revanšu. Mada, tako su u osmini finala pomislili i Parižani posle pobede (2:0) na "Old Trafordu"...

Trenutak odluke zbio se u 12. minutu.

Mesi je poslao loptu s leve na desnu stranu šesnaesterca odakle je Luis Suarez šutirao glavom, lopta je zakačila Luka Šoa i odsela u mreži. Pomoćni sudija je podigao zastavicu, pa je glavni arbitar Đanluka Roki konsultovao kolege iz VAR sobe, posle čega je ipak pokazao na centar.

Nemanja Matić nije igrao za "crvene đavole" zbog povrede.

TOK MEČEVA:

KRAJ - AJAKS - JUVENTUS 1:1, MANČESTER JUNAJTED - BARSELONA 0:1

85. minut - Daglas Kosta pogodio STATIVU!

82. minut - Tadić je petom namestio šansu Ekelenkapmpu, ali je Šćešni odbranio njegov udarac.

69. minut - Ajaks ima čak 60 odsto loptu u posedu, a njegovi igrači uputili su 15 udaraca ka golu, dok su Juventusovi samo šest.

65. minut - Šansa za Barselonu! Semedo je izbacio Suareza samog pred De Heu, ali je Urugvajac pogodio spoljnji deo mreže.

46. minut - AJAKS - JUVENTUS 1:1 - NERES! "Kopljanici" su izjednačili posle 31 sekunda igre u drugom poluvremenu. Asistent kod gola Juventusa Kanselo je pogrešio kod desne aut-linije, Neres mu je uzeo loptu i sjurio se ka kaznenom prostoru, a onda precizno šutirao.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

45. minut - AJAKS - JUVENTUS 0:1 - RONALDO! Porugalska veza donela je vođstvo "staroj dami". Kanselo je centrirao sa desnog krila, Ronaldo je ostao sam na šest, sedam metara i udarcem glavom matirao Onanu.

40. minut - Velika šansa za Mančester junajted! Rašford je centrirao, lopta pala na glavu usamljenom Dalotu, koji je loše reagovao.

37. minut - Opasan napad Juventusa zvaršen je tako što je Ronaldo spustio loptu Bernardeskiju, koji je šutirao za malo pored gola.

25. minut - Tadić je namestio šansu Van der Beku, koji je pucao pored gola.

foto: AP

18. minut - Ponovo preti Zijeh, Šćešni dobro interveniše.

13. minut - Navijače Mančester junajteda naročito bolji što im je gol dao njihov arhi neprijatelj, Luis Suarez, koga ne podnose još iz vremena dok je nosio dres Liverpula.

12. minut - MANČESTER JUNAJTED - BARSELONA 0:1! AUTOGOL ŠOA! Mesi je poslao loptu s leve na desnu stranu šesnaesterca odakle je Luis Suarez šutirao glavom, lopta je zakačila Šoa i odsela u mreži. Pomoćni sudija je podigao zastavicu, pa je glavni arbitar Đanluka Roki konsultovao kolege iz VAR sobe, posle čega je pokazao na centar.

9. minut - "Kopljanici" vrše snažan pritsak na torinske crno-bele, koji se muče da iznesu loptu sa svoje polovine.

6. minut - Zijeh preti Juventusu posle duplog pasa sa Tadićem.

5. minut - Prvo uzbuđenje večeras. Rašford je tukao iz slobodnjaka sa 25 metara - pored gola.

1. minut - Utakmice su počele.

SASTAVI:

U utorak je Totehnem savladao Mančester siti 1:0, dok je Liverpul bio bolji od Porta 2:0.

Ajaks i Juventus su odigrali 12 utakmica, od čega su vodili dve direktne borbe za titulu prvaka Evrope. "Kopljanici" su dobili finale Kupa šampiona 1973. u Beogradu (1:0), a "stara dama" im se revanširala 1996. u Rimu posle penala. Sada se sreću u četvrtfinalu.

Ajaks predvodi Dušan Tadić, čija je blistava predstava u Madridu eliminisala još uvek aktuelnog šampiona Real u prethodnoj rundi.

Međutim, s druge strane naći će se sedmostruki uzastopni šampion Italije predvođen Kristijanom Ronaldom. On se povredio na utakmici reprezentacije Portugala sa Srbijom i od tada nije bio na raspolaganju treneru Masimilijanu Alegriju.

Tadić i Ronaldo sreću se ponovo posle malo više od dve nedelje. Prethodno su "orlovi" osvojili bod u Lisabonu u kvalifikacijama za EURO 2020, a najbolji portugalski igrač se povredio. Inače, Juventus je uspešniji u međusobnim duelima, jer je dobio polovinu od ukupno 12 mečeva, uz četiri remija i samo dva poraza.

Derbi četvrtfinala Lige šampiona predstavlja par Mančester junajted - Barselona.

U timu Ole Gunara Solskjera nema povređenog Nemanje Matića.

Junajted i Barselona su se sastajali 11 puta u zvaničnim mečevima, a Španci su za nijansu uspešniji, jer su zabeležili četiri pobede, uz isto toliko remija i tri poraza.

Međutim, što je najvažnije poslednja dva duela imali su u finalima Lige šampiona, 2009. i 2011. godine, i oba puta je bolja bila Barsa. Prvo je na rimskom “Olimpiku” trijumfovala 2:0 golovima Samjuela Etoa i Lionela Mesija, a onda i na londonskom “Vembliju” 3:1, kada su strelci bili Pedro, Mesi i David Vilja za pobednički tim, odnosno Vejn Runi za “crvene đavole”.

S druge strane, Mančester junajted je u okršajima sa rivalom sa “Nou Kampa” bio uspešniji kada su igrali po dve utakmice, i u oba slučaja je prošao dalje.

“Crvenim đavolima” je ovo prvo učešće u četvrtfinalu Lige šampiona još od 2014, dok je Barselona 12. put zaredom među osam najboljih u Evropi, mada je prethodne tri sezone svaki put zaustavljena upravo u toj fazi.

Lionel Mesi igra još jednu fantastičnu sezonu. Na listi strelaca Lige šampiona deli prvo mesto sa Robertom Levandovskim, koji posle eliminacije Bajerna ne može više da uveća golgeterski konto, sa po osam golova. Argentinac je u prvenstvu postigao čak 33 pogotka, odnosno čak 43 gola na 40 utakmica u svim takmičenjima! A na sve to, Mesi zna da igra protiv “crvenih đavola”, jer im je tresao mrežu u oba finala Lige šampiona.

Pored Argentinca, i Luis Suarez je u odličnoj formi, ove sezone je 23 puta bio strelac. Solskjeru je kristalno jasno odakle preti najveća opasnost njegovom timu.

Kod Junajteda su strelci ujednačeniji, Romelu Lukaku je (u svim takmičenjima) dao 15 golova, Pol Pogba 14, Markus Rašford 13, Antoni Marsijal 12…

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track