ODREĐEN SUDIJA ZA UTAKMICU U NIŠU: Meč Radničkog i Partizana sudi arbitar kojeg crno-beli dobro pamte
Foto: Starsport©

NIKOLIĆ DELI PRAVDU NA ČAIRU

ODREĐEN SUDIJA ZA UTAKMICU U NIŠU: Meč Radničkog i Partizana sudi arbitar kojeg crno-beli dobro pamte

Fudbal -

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odredila je arbitra koji će deliti pravdu na meču plej-ofa u Nišu između Radničkog i Partizana.

U pitanju je čovek kojeg crno-beli dobro znaju - Bojan Nikolić.

Crno-beli imaju svoj navijački hit "Dobro pamtim sve", ali Nikolić je jedan od sudija kojeg vrlo dobro pamte svi u Partizanu i koji je svojim odlukama umeo da unesreći, ali i nasmeje igrače na terenu i publiku na tribinama.

Crno-beli na dušu ovog arbitra, koji je u grupi onih zbog kojih je srpski klupski fudbal gotovo iz nedelje u nedelju pod lupom UEFA, stavljaju najmanje tri stvari. I to:

1. Nedosuđeni penal na meču sa Proleterom jesenas u Novom Sadu, pa penal za domaćina na istom meču koji je Stojković odbranio.

2. Na meču Zemun - Zvezda je bio četvrti sudija, pa je u finišu ušao na teren umesto povređenog kolege i oštetio tim iz Gornje varoši.

3. Nikolić je bio centralna figura i na meču Čukarički - Partizan na Banovom brdu kada je propustio da svira kazneni udarac za crno-bele.

Nikolić je dva puta sudio ove sezone Radničkom, oba puta u Nišu i oba puta je domaćin lako dolazio do bodova.

Zanimljivo je da Nikolić ni jednom nije sudio prošle sezone Partizanu, jer se pre dve godine toliko obrukao u susretima sa crno-belima da je bilo iluzorno delegirati ga za mečeve vicešampiona i osvajača Kupa.

Inače, za sutrašnji duel u Nišu vlada ogromno interesovanje navijača Partizana koji su i dalje podeljeni u tri grupe.

S druge strane, podsetimo se i na poslednji prvenstveni duel u Nišu kada je domaćin samo zahvaljujući lošoj reakciji sudije Mažića (nije svirao očigleda penal za goste) izvukao jedan bod. Tada su instruisani navijači Radničkog tokom celog meča pravili incidente ispod zapadne tribihne, pa su u jednom trenutku sa verbalnog prešli i na fizički napad na delegaciju iz Beograda.

Meč između Radničkog i Partizana igra se u nedelju od 18.30 na Čairu.

kurir.rs / Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track