KURIR SAZNAJE! Ako Miloje ode u Kinu i zameni Piksija, Crvena zvezda će zvati Mihu!
Foto: Reuters

burno na marakani

KURIR SAZNAJE! Ako Miloje ode u Kinu i zameni Piksija, Crvena zvezda će zvati Mihu!

Fudbal -

U slučaju da Vladan Milojević na leto odluči da napusti Marakanu i preuzme kineski Gvangdžou R&F, prva želja sportskog sektora kluba iz Ljutice Bogdana je Siniša Mihajlović kojem u junu ističe ugovor sa Bolonjom

Crvena zvezda je blizu osvajanja druge titule zaredom, a čovek koji je postao sinonim za uspehe crveno-belih Vladan Milojević mogao bi na kraju sezone da napusti klub.

Kurir saznaje da je Vladan Milojević velika želja kineskog Gvangdžou R&F, te da bi u tom klubu mogao da zameni Dragana Stojkovića Piksija. Čelnici Crvene zvezde od zime su svesni da je njihov trener na ceni, pa i ne čudi što već gledaju u pravcu Siniše Mihajlovića, kojeg pikiraju kao idealnog trenera za Evropu i naredni period. Naravno, samo u slučaju da ode Vladan Milojević.

foto: Starsport©

Ugovor koji Vladan Milojević ima sa Crvenom zvezdom važi za još jednu sezonu, ali je pitanje koliko bi sjajni stručnjak imao motiva posle dve osvojene titule i igranja grupnih faza Lige Evrope i Lige šampiona. Očigledno će mu biti potrebni novi izazovi. Zimus je imao milionsku ponudu Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vrednu 3,2 miliona evra godišnje.

Kada je u martu mesecu Vladan Milojević bio upitan može li obećati da će i sledeće sezone biti trener Crvene zvezde, već tada je nešto nagovestio: - Ne mogu ništa da obećam!

foto: FK Crvena zvezda

Sa druge strane, Siniša Mihajlović je velika želja sportskog sektora Crvene zvezde. Popularni Miha uspeo je da preporodi Bolonju ovog proleća i spasi je od ispadanja iz Serije A. Na kraju sezone postaje slobodan, a prethodnih godina dosta puta je isticao da mu je treniranje Crvene zvezde davnašnja želja. Možda je vrlo izvesno da će Zvezda ovog leta Ligu šampiona napasti sa novim trenerom, baš Sinišom Mihajlovićem.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Siniša Mihajlović bio je član Zlatne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine u Bariju osvojila titulu prvaka Evrope, a onda u decembru iste godine u Tokiju i pehar namenjen šampionu sveta.

Možda nema veliku takmičarsku draž, ali Derbi Italije je uvek napet. A možda baš zbog činjenice da bodovi nisu preterano važni ni jednima ni drugima (Juventusu apsolutno nisu) bude dosta golova. Kvota na GG4+ je 4,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Juventus (20.30).

Posetio Zvezdu u septembru

Prošle godine, pred utakmicu protiv Napolija u Ligi šampiona u sepetembru, Siniša Mihajlović posetio je Crvenu zvezdu. Tada je na stadionu proveo nekoliko sati u razgovoru sa počasnim predsednikom Draganom Džajićem, direktorom Zvezdanom Terzićem i trenerom Vladanom Milojevićem.

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track