NEMA FUDBALA! SKANDAL NA OSTRVU: Otkazana utakmica zbog štrajka fudbalera (FOTO)
Foto: Profimedia

NEZADOVOLJSTVO

NEMA FUDBALA! SKANDAL NA OSTRVU: Otkazana utakmica zbog štrajka fudbalera (FOTO)

Fudbal -

Fudbaleri Boltona neće istrčati na teren protiv Brentforda u Čempionšipu jer su igrači i treneri štrajkuju.

Razlog štrajka su neisplaćene zarade u prethodom periodu.

To je prvi put u istoriji Čempionšipa da je neka utakmica otkazana zbog štrajka fudbalera.

"Fudbalski klub Bolton sa žaljenjem potvrđuje da je subotnji duel protiv Brentforda otkazan. Klub želi da se se izvini za neugodnosti koje će izazvati neodigravanje tog meča", stoji u saopštenju engelskog prvoligaša.

Engleska fudbalska liga (EFL) takođe je potvrdila da utakmica koja je bila zakazana za 15 časova po ondašnjem vremenu neće biti odigrana, kao i da će Bolton morati da odgovara nezavisnoj disciplinskoj komisiji kao krivac za neodržavanje meča.

"Zbog toga što Bolton Vonderers nisu u mogućnosti da zvanično potvrde da su spremni da ispune sve zahteve za utakmicu Čempionšipa protiv Brentforda u subotu, utakmica se neće odigrati kako je planirano", stoji u saopštenju EFL.

"Ranije u petak igrački kadar kluba je objavio kolektivno saopštenje u kojem potvrđuju da neće ispunjavati obaveze na predstojećim utakmica ove sezone sve dok ne dobiju novac koji im se duguje. Kao rezultat tih razočaravajućih okolnosti, liga je morala da suspenduje utakmicu u subotu, a po pravilniku EFL, klub se smatra krivcem i biće prijavljen nezavisnoj disciplinskoj komisiji. Upravni odbor EFL odlučiće da li će se utakmica igrati u nekom drugim terminu ili ne", navodi se u pismu javnosti Engleske fudbalske lige.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track