ZVEZDIN TIHI HEROJ: Doprinos Srđana Babića u pobedi u večitom derbiju je nemerljiv
Foto: FK Crvena zvezda

MALTENE BEZ GREŠKE

ZVEZDIN TIHI HEROJ: Doprinos Srđana Babića u pobedi u večitom derbiju je nemerljiv

Fudbal -

Crvena zvezda je u utakmici 33. kola, odnosno trećoj rundi plej-ofa Superlige, stigla do 29. pobede, a statistički parametri nedvosmisleno pokazuju da je jednu od najznačajnijih uloga u trijumfu nad "večitim" rivalom imao Srđan Babić.

Štoper crveno-belih je pružio briljantnu partiju u pobedi nad Partizanom od 2:1. Predstavljao je nepremostivu prepreku za ofanzivce rivala zajedno sa Nemanjom Milunovićem u štoperskom tandemu, ali bio i neizostavni deo začetka većine akcija crveno-belih.

Babić je učestvovao u 12 akcija od kojih je u čak 88 odsto slučajeva uspešno obavio svoj deo zadatka. Tokom kreiranja napada imao je čak 45 dodavanja od kojih 39 preciznih, a posebno impresivan je učinak kad su u pitanju defanzivni pasovi od kojih je svih 22 bilo uspešno.

Mladi defanzivac je najčešće loptu prosleđivao na desnu stranu, 15 puta, i svako od tih dodavanja završilo je u nogama saigrača, isto kao i dodavanja nalevo (9/9) i prema Borjanu (1/1).

Izvanredne su Babićeve brojke i kad su dueli u pitanju - iz čak 15 od 18 izašao je kao pobednik. U odbrani je Zvezdin štoper dobio 14 od 15 duela, dok je u napadu jednom bio bolji od čuvara. Bez greške je Babić bio i u skok igri gde je dobio svih pet duela u kojima je učestvovao, a za pohvalu je i da su četiri od četiri njegova starta na loptu završena osvajanjem poseda crveno-belih.

Prilikom osvrta na fenomenalan učinak, Babić je skromno rezimirao utiske i okrenuo se narednom rivalu.

"Drago mi je što sam dobro odigrao, ali najvažnije je da smo pobedili u večitom derbiju. Pokazali smo da smo bolji i nisu samo tri boda u pitanju, već smo napravili još jedan veliki korak ka osvajanju titule. Kako se završila utakmica, tako smo arhivirali derbi. Nema još mnogo kola pred nama, sledi gostovanje Vojvodini već u sredu i idemo da napravimo novi korak ka odbrani trona", rekao je Babić.

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su dva dana pauze, a već u ponedeljak ih očekuje priprema za gostovanje Vojvodini zakazano za sredu od 16 časova.

(FK Crvena zvezda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track