RAT NA POMOLU! KARADŽIĆ PREDVIĐA STEČAJ PARTIZANA,  VUČELIĆ OŠTRO UZVRAĆA: Tole je naplatio pozajmice crno-belima sa kamatom!
Foto: Zorana Jevtić

prepucavanje

RAT NA POMOLU! KARADŽIĆ PREDVIĐA STEČAJ PARTIZANA, VUČELIĆ OŠTRO UZVRAĆA: Tole je naplatio pozajmice crno-belima sa kamatom!

Fudbal -

Prvi čovek Partizana Milorad Vučelić oštro je odgovorio je bivšem predsedniku crno-belih Tomislavu Karadžiću, koji je nedavno izrazio veliku zabrinutost za budućnost kluba iz Humske.

"Žao mi je što je Partizan u ovakvoj situaciji, ne želim mojim rečima nikoga da uvredim, ali mislim da je vreme da neko i nešto kaže na tu temu. Ako se ovako nastavi, Partizan se približava stečaju. A, pošto se takve stvari na Balkanu ne rade, ne plaća se ceh na način kao što je to uradio Rendžers u Škotskoj, onda bih rekao da se bližimo novoj prinudnoj upravi u klubu", rekao je Karadžić u intervjuu za "Mozzart sport".

Nije se dugo čekao odgovor predsednika Partizana Milorada Vučelića.

"Dobili smo vaskršnje poruke pojedinih partizanovaca kao čestitke, ali i izraze zabrinutosti da li će klub otići u stečaj. Zato želim da ih rasteretim briga, iako tu zabrinutost niko nije izražavao dok nije obezbeđeno 3.600.000 evra za dobijanje licence. Nedavno smo dobili i stadion u svoje vlasništvo prvi put," rekao je Vučelić za "Večernje Novosti".

Vučelić je objasnio kakva je bila uloga Tomislava Karadžića u sistemu finansiranja Partizana pre desetak godina.

"Karadžić je odmah po odlasku u FSS naplatio sve pozajmice koje je dao klubu, a jedna od njih je bila i sa kamatom. To dovoljno govori o sistemu davanja sredstava koji je tada uspostavljen. Ponoviću, nikada niko nije dao Partizanu novac, sve se to vodi kao dug Partizana. Među pomenutim zajmodavcima su Ateljević, Zatezalo, Jovičić..."

Prvi čovek Partizana je naveo i da je sadašnja uprava najveći deo pozajmica regulisala.

"Platili smo nekoliko stotina hiljada takvih pozajmica i sve to ulazi u opterećujući bilans. Eto to je gola istina o pomoći 15 biznismena koju Partizanu nudi Tomislav Karadžić. Moorao sam da se oglasim zbog ovih učestalih laži da bi se pojedinci opustili, smirili i mirno proveli uskršnje i prvomajske praznike."

Kurir sport/Večernje novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track