ZVEZDINA PETARDA NA KARAĐORĐU: Crveno-beli deklasirali Vojvodinu i za nedelju na Marakani zakazali šampionsko slavlje (VIDEO)
Foto: Starsport©

PRVAK PROTUTNJAO NOVIM SADOM

ZVEZDINA PETARDA NA KARAĐORĐU: Crveno-beli deklasirali Vojvodinu i za nedelju na Marakani zakazali šampionsko slavlje (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su obavili posao u Novom Sadu! Šampion je na "Karađorđu" ubedljivo pobedio Vojvodinu 5:0 u utakmici 34. kola Superlige Srbije.

Tim trenera Vladana Milojevića je zadržao šest bodova prednosti nad niškim Radničkim (51-45) i nastavio da gazi ka tituli. Odbranu nacionalnog trona crveno-beli bi mogli da proslave u nedelju, kada dočekuju Mladost.

Ekipa Radovana Krivokapića je ostala "zakucana" za dno tabele plej-ofa Superlige sa 20 bodova. Vojvodina u nedelju u meču 35. kola gostuje Radničkom u Nišu.

Zvezda je sve vreme današnje utakmice u Novom Sadu diktirala ritam i kontrolisala događaje na terenu. Beogradski crveno-beli su bili strpljivi, polako gradili i na kraju izgradili ubedljivu pobedu. Praktično sve prilike koje su stvorili, pretvorili su u golove.

U stvari, gosti su poveli bez šanse. U 22. minutu Milan Pavkov je domaćina "načeo" majstorijom. Primio je loptu na grudi i sa 18 metara opalio "levicom"! Golman Emil Rockov je paradom samo ulepšao ovu golčinu!

Šampion je izveo trominutni blickrig, jer je već u 25. bilo 0:2. Filip Stojković, koji je nosio kapitensku traku, prošao je po desnom krilu i pronašao Aleksu Vukanovića, kome usamljenom na sedam, osam metara, nije bilo teško da zatrese mrežu.

Vojvodina je "znake života" pokazala u uvodu drugog poluvremena kada je stvorila dve prilike, ali prvo Bojan Matić nije iskoristio grešku Nemanje Milunovića, već je iz povoljne pozicije šutirao u golmana Milana Borjana, a nedugo zatim je Dejan Zukić tukao u spoljnji deo mreže.

Kad nisu htele "lale", mrežu su u nastavku ponovo tresli fudbaleri Zvezde, i to rezervisti.

U 66. minutu Marko Marin je fantastično asistirao, a El Fardu Ben je loptu sjajno "zavrnuo" i savladao Rockova. Ben se upisao u strelce nepunih pet minuta otkako je ušao u igru. Njemu je to bio 17. gol u Superligi, a 25. u sezoni u svim takmičenjima.

Onda je dva gola postigao Dejan Joveljić.

U 78. minutu je snažan šut Gorana Čaušića skrenuo u mrežu Vojvodine, a konačan rezultat postavio je u 91. minutu iz penala.

Posle dva uzastopna duela u kojima je Zvezda postigla četiri gola Vojvodini, sada joj je dala pet!

TOK MEČA:

KRAJ - 0:5!

90+1. minut - 0:5 - JOVELJIĆ IZ PENALA!

78. minut - Gobeljić umesto Rodića.

78. minut - 0:4 - JOVELJIĆ! Čaušić je šutirao, a mladi napadač skrenuo loptu u mrežu.

74. minut - Srećković umesto Neškovića.

72. minut - Joveljić je zamenio Vukanovića.

66. minut - 0:3 - BEN! Prva šansa za Zvezdu u drugom poluvremenu i odmah gol. Marin je fantastično asistirao, a Ben je loptu sjajno "zavrnuo" i savladao Rockova.

Ben se upisao u strelce nepunih pet minuta otkako je ušao u igru.

Njemu je ovo 17. gol u Superligi, a 25. u sezoni u svim takmičenjima.

61. minut - Ben je zamenio strelca drugog gola, Vukanovića.

59. minut - Kad god Ivanić primi loptu, domaći navijači zvižde. Ne mogu da prebole što je bivši igrač Vojvodine sada u Zvezdi.

foto: Starsport©

55. minut - Nekoliko minuta je trajao pljusak, ali je prestao.

51. minut - Još jedna velika prilika za domaćina. Sada je Zukić iz sjajne pozicije šutirao u spoljnji deo mreže.

49. minut - Šansa za Vojvodinu. Milunović je pogrešio, Matić se našao pred Borjanom, ali je iz neposredne blizine pogodio golmana Zvezde.

47. minut - Drugi žuti karton, ponovo za fudbalere Vojvodine, Neškoviću zbog simuliranja.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Đuričin je kod domaćina zamenio Đurića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:2

43. minut - Sudar Matića i Babića u borbi za loptu, obojica su sa bolnim grimasama ostali da leže. S obzirom na to da je napadač Vojvodine prvi došao do lopte, sudija Milanović je Babiću pokazao žuti karton. Obijica su nastavila utakmicu.

foto: Starsport©

31. minut - Još jedna šansa za Zvezdu, posle konera je Rodić glavom poslao loptu pored gola.

25. minut - 0:2 - VUKANOVIĆ! Stojković je prošao po desnom krilu i pronašao Vukanovića, kome usamljenom na sedam, osam metara nije bilo teško da zatrese mrežu.

22. minut - 0:1 - PAVKOV! Primio je loptu na grudi i sa 18 metara opalio "levicom"! Golman Rockov je paradom samo ulepšao ovu golčinu!

foto: Starsport©

19. minut - Loša procena Stojkovića, lopta ga je preletela, Zukić je kranuo ka golu, ali je njegov šut izblokiran.

13. minut - Sudar Saničanina i Pavkova, obojici se ukazuje pomoć.

12. minut - Matić je dobro primio loptu u kaznenom prostoru i posle duela sa jednim igračem Zvezde pao, domaćini su tražili penal, a sudija pokazao da se igra nastavi.

foto: Starsport©

10. minut - Prvi put preti domaćin, tukao je Matić.

7. minut - Dobra akcija gostiju, Marin je na kraju šutirao, Milojević izblokirao, pa je Zvezda dobila drugi korner.

1. minut - Utakmica na "Karađorđu" je počela.

foto: Starsport©
foto: Starsport©
foto: Starsport©

Od 16 časova na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu igra se jedan od interesantnijih mečeva u okviru 34. kola Super lige Srbije.

Crvena zvezda je lider sa 48 bodova, tri više u odnosu na Radnički i utakmicu manje, pa bi eventualni trijumf u Novom Sadu praktično značio da već u sledećem kolu četa Vladana Milojevića može da proslavi 29. titulu.

Vojvodina je osma sa 20 bodova, a praktično nema veći rezultatski imperativ, osim prestiža.

Stadion: Karađorđe Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija)

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov - Graovac, Veselinović, Saničanin, Devetak - Mitošević, Đurić - Milojević, Zukić, Nešković – Matić. Rezerve: Simić, Lazarević, Gojkov, Mesarović, Đuričin, Srećković, Stojković. Trener: Radovan Krivokapić.

CRVENA ZVEZDA: CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Milunović, Babić, Rodić - Čaušić, Jovančić - Vukanović, Marin, Ivanić – Pavkov. Rezerve: Popović, Gajić, Simić, Joveljić, Ben, Gobeljić, Savić. Trener: Vladan Milojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track