LUKA JOVIĆ DIGAO EVROPU NA NOGE Ljuba Fejsa u transu: Trpaj mašino!!! Glen Hodl: Jović me podseća na Alana Širera!!!
Foto: EPA/RONALD WITTEK

ajntraht na srpski pogon

LUKA JOVIĆ DIGAO EVROPU NA NOGE Ljuba Fejsa u transu: Trpaj mašino!!! Glen Hodl: Jović me podseća na Alana Širera!!!

Fudbal -

Srpski fudbaler i napadač kluba iz Frankfurta golom protiv Čelsija u Ligi evrope ponovo skrenuo pažnju javnosti na sebe. Bivši asovi predviđaju mu veliki transfer na leto

Luka Jović je glavna tema evropskih sportskih medija, posle prve polufinalne utakmice Lige Evrope između Ajntrahta i Čelsija (1:1). Mladom Srbinu gol su čestitali Ljubomir Fejsa i Marko Marin, a o njemu su biranim rečima pričali bivši fudbaleri koji danas rade kao komentatori na poznatim televizijama.

- Trpaj mašino - napisao je Ljubomir Fejsa uz nekoliko mi{ica pored svog komentara.

foto: Privatna Arhiva

Oduševljen sjajnom partijom Luke Jovića bio je i Marko Marin, fudbaler Crvene zvezde koji je ponikao u omladinskoj školi Ajntrahta:

- Bravo za gol!

foto: Foto: Starsport©

Prelep gol mladog Srbina, sjajno kretanje, pozicioniranje i dobijeni dueli nešto su o čemu su javno pričalo na televizijama u Engleskoj.

- Dati 26 golova sa 21 godinom, onda stvarno mora da si poseban. Posle utakmice sa Čelsijem, Jovićeve akcije su ponovo skočile. U utakmici gde je Ajntraht bio u podređenom položaju, Srbin je bio briljantan. Njegova cena od 7.000.000 evra je neverovatna. Mislim da je Ajntraht napravio posao veka, jer će Jovićeva cena na leto biti deset puta veća - rekao je Oven Hargrivs, bivši fudbaler Mančester junajteda.

foto: Privatna Arhiva

Salve komplimenata na račun Luke Jovića sipao je i nekadašnji selektor Engleske i legenda Totenhema Glen Hodl, poredeći mladog Srbina sa čuvenim Alanom Širerom.

- Moram reći da je Jovićev gol glavom jedan od najlepših golova glavom koje smo videli ove sezone. Deluje da ga je lako dati, ali verujte, uopšte nije tako. To je bilo jedino mesto gde je lopta mogla da prođe i uđe u gol. Podsetio me je na Širera, bio je fantastičan - objasnio je stručno Glen Hodl.

Luka Jović je drugi strelac Lige Evrope, pošto je dao devet golova. Prvi na listi je centarfor Čelsija Olivije Žiru koji na svom kontu ima deset pogodaka.

Poruka prijatelja Prins Boateng: Ležaće na jahti i birati ponude Velike pohvale na račun Luke Jovića, izneo je i njegov timski kolega iz Ajntrahta Kevin Princ Boateng. - Luka Jović je fudbaler koji može bez problema da igra u bilo kojem vrhunskom klubu. Radi se o svestranom fudbaleru, brz je, dobar u vazduhu, ima odličnu tehniku, ma sve. Ubeđen sam da će od leta igrati u najboljem klubu na svetu. Ne znam da li će to biti Barselona, ili neki drugi top klubovi koji ga prate. Na leto ga vidim kako leži na svojoj jahti i bira jednu od deset najboljih ponuda - slikovito je objasnio Boateng.

Za sedam dana Jović: Biće bolje u revanšu Luka Jović nije davao izjave posle utakmice, ali je na društvenim mrežama posle gola Čelsiju napisao: - Teška utakmica protiv sjajnog tima. Očekujem bolji rezultat za sedam dana!

26 golova dao je Jović u sezoni 17 pogodaka u Bundesligi 9 golova u Ligi Evrope

Pravi se moćni tima Spreman za Real Španski list "As" donosi informaciju da Real iz Madrida želi da dovede četvoricu novih fudbalera na leto i na njih potroši 540.000.000 evra. Jedan od njih je Luka Jović za koga su spremni da plate 60.000.000. Pored Srbina na listi prioritetnih želja trenera Zinedina Zidana su Pol Pogba (150.000.000), Eden Azar (112.000.000) i Kristina Eriksen (85.000.000). Pored njih, Real želi i Tanguja Ndombelea (80.000.000) i Edera Militaa (50.000.000).

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track