KRIVOKAPIĆ PRED GOSTOVANJE U NIŠU: Radnički je favorit, idemo sa podmlađenim timom!
Foto: Starsport©

superliga

KRIVOKAPIĆ PRED GOSTOVANJE U NIŠU: Radnički je favorit, idemo sa podmlađenim timom!

Fudbal -

Trener fudbalera Vojvodine Radovan Krivokapić rekao je danas da je Radnički apsolutni favorit protiv njegove ekipe, koja će biti u podmladjenom sastavu u Nišu.

"Utakmice nekako idu brzo jedna za drugom, pa se ni nema mnogo vremena za priču, pogotovo nakon rezultata koje ostvarujemo u poslednje vreme. I u Niš ćemo ići sa mladim snagama i opet ćemo se boriti i dati sve od sebe, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno. Lagao bih kada bih rekao da porazi koje smo doživeli u poslednje vreme nisu poremetili atmosferu, ali treninzi protiču normalno i medju igračima nema nikakvih problema, iako smo, praktično, prepušteni sami sebi", rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Vojvodina će u nedelju gostovati Radničkom u petom kolu plej-ofa Super lige Srbije.

"Moj stručni štab i ja smo sami sa igračima, a tek ponekad naidje neko od mojih bivših saigrača da nam pruži podršku. Postao sam dosadan već i samom sebi, ali ponavljam da ne zaboravljamo sve ono što je bilo. Kada niko nije verovao, kada su svi bili protiv nas i mislili da ćemo igrati u plej-autu, izvukli smo maksimum iz sebe i izborili se za plej-of. Posle tog meča protiv Partizana, baš je došlo do psihološkog pada i opuštanja, što i igrači osećaju i vide. Kroz razgovor sa njima pokušavam da objasnim da oni sada praktično moraju da igraju za sebe više nego za bilo koga drugog, kako se ne bismo brukali i kako bismo probali da popravimo utisak. Vidim po njima da oni to hoće i žele, te je sada najbitnija psihološka priprema", kazao je Krivokapić.

Istakao je da je Radnički trenutno "na svim nivoima daleko ispred" Vojvodine i da je to realnost.

"To je klub koji stručno, igrački i u rukovodjenju zna šta hoće i čvrsto grabi ka tome. Nećemo se predati jer to nije u našoj prirodi, ali idemo na noge jednom veoma jakom protivniku", dodao je.

Najavio je odredjene promene u sastavu u odnosu na utakmicu sa Crvenom zvezdom u prošlom kolu.

"Svaku utakmicu u plej-ofu ćemo igrati sa mladim igračima i možete da vidite koliko u našem timu ima igrača koji su prošli kroz našu omladinsku školu, što je za mene najveća pobeda. Uostalom, posle prethodnog meča ste čuli i reči trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića, što mi daje podstrek za dalji rad. Posle dosta vremena, Vojvodina može da kaže da u svom timu ima igrače iz svoje omladinske škole i, po mom mišljenju, to je jedini ispravan put", kazao je Krivokapić.

Kako je dodao, govorio je i ranije da će biti oscilacija u igri i rezultatima, jer to je proces koji treba da traje.

"Ne može se ništa preko noći i zato je to sve normalno. Nažalost, porazi jesu previsoki i zbog toga ti mladi igrači ne stiču samopouzdanje, ali će iz ovakvih mečeva ipak izaći jači i spremniji za novu sezonu. Ispred njih samo treba postaviti jasne ciljeve i to je put kojim Vojvodina mora ići, bio je trener i sledeće sezone ili ne", rekao je Krivokapić U Nišu će, prema njegovim rečima, sigurno biti promena u sastavu, jer želi svima da da šansu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track