superliga

CRVENA ZVEZDA OSVOJILA 29. TITULU: Tim Vladana Milojevića golom Milana Pavkova savladao Mladost i osigurao prvo mesto! KURIR TV

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 29. titulu prvaka države pošto su u utakmici 35. kola Superlige Srbije, 5. kola plej-ofa, savladali Mladost sa 1:0 (0:0).

Jedini gol je postigao Milan Pavkov u 82. minutu.

Crvena zvezda je dva kola pre kraja ostvarila nedostižnu prednost u odnosu na rivale. Crveno-beli su stigli do 54 boda, osam više u odnosu na Radnički iz Niša.

Crveno-beli su do gola stigli posle prodora Gajića po desnoj strani, kome je loptu dodao Jovančić. Njegov centaršut po zemlji u srce šesnaesterca iskoristio je Pavkov i matirao Rosića.

foto: Printskrin

Prvu priliku na utakmici imala je Zvezda u 14. minutu preko Bena, a na drugoj strani u 22. minutu uzvratio je Petar Bojić, ali je šutirao pored stative.

Zvezda je posle toga zapretila preko Marka Gobeljića i Vujadina Savića, ali je opasnija bila Mladost. U 34. minutu golman Zvezde Milan Borjan dobro je odbranio šut Bojića, a zatim je pred samim golom dobru šansu propustio Vladimir Radivojević.

Veći posed lopte Zvezda je imala i u drugom poluvremenu, ali je prvu dobru priliku imala u 62. minutu kada je Milan Rodić zahvatio loptu glavom, a golman Mladosti je dobro odbranio.

U 66. minutu dosudjen je jedanaesterac za Zvezdu, posle duela Milana Pavkova i jednog igrača Mladosti. Fudbaleri Mladosti su protestovali, ali je sudija Dragan Čolović ostao pri odluci.

Ben je izveo penal, ali je golman Rosić uspeo da odbrani.

U 68. minutu drugi žuti karton dobio je Marko Gobeljić zbog simuliranja, pa su crveno-beli ostali sa desetoricom.

Zvezda je postigla gol u 82. minutu. U akciji su učestvovali Dušan Jovančić i Milan Gajić koji je dodao do Pavkova, koji je postigao 12. gol u prvenstvu.

Do kraja utakmice bilo je više nervoze medju igračima nego prilika, rezultat se nije menjao pa su crveno-beli osvojili 29. šampionsku titulu.

- Jako teška utakmica. Još jednom se potvrdilo da Mladost ima stil igre koji je jako težak za rivala. Imali smo sreću da iz kontre damo gol. Ne mogu ništa da zamerim igračima. Fenomenalna i sadržajna utakmica. Sve u svemu, sve ovo ide u istoriju. Čestitam svim zvezdašima titulu. Pričaćemo posle o tome da li ostajem, rekao je posle utakmice Vladan Milojević.

TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ

84. minut - Obiora Odita će igrati u predostalom vremenu za Mladost.

83. minut - GOOOL! Milan Pavkov je postigao gol! Centarfor Crvene zvezde je sa desetak metara pogodio mrežu gostiju.

80. minut - Izmena u obe ekipe. Milan Gajić u Zvezdi umesto Branka Jovičića, a Predrag Pavlović umesto Lazara Jovanovića.

68. minut - Crvena zvezda će u ostatku meča igrati sa igračem manje. Gobeljić je dobio drugi žuti karton zbog simuliranja.

67. minut -Golman Mladosti Rosić odbranio je penal Benu!

66. minut - Penal za Crvenu zvezdu! Oboren je Pavkov u šesnaestercu od strane Šatare. Usledili su veliki protesti gostujućih fudbalera ka sudiji Draganu Čoloviću iz Raške.

65. minut - Pavkov ulazi u igru umesto Joveljića.

foto: Printskrin

54. minut - Vukanović je šutirao posle odbitka sa 10-tak metara pored gola.

53. minut - Žuti karton za fudbalera Mladosti Pejovića. Oborio je Bena koji je bio u prodoru po desnoj strani.

1. POLUVREME

45. minut - Žuti karton za Vujadina Savića zbog oštrog starta na Bojiću.

38. minut - Jovičić je šutirao iz daljine, ali pored gola.

35. minut - Radivojević je mogao da savlada Borjana. Posle centaršuta je ostao sam u srcu šesnaesterca Crvene zvezde, ali je bio neprecizan.

34. minut - Još jednom je Borjan sprečio gol. Bojić je šutirao sa pet metara, ali je golman Zvezde nogom izbacio loptu u korner.

24. minut - Još jedna velika šansa za goste. Loše je intervenisala odbrana Zvezde, a Radivojević je uspeo da uđe u šesnaesterac i šutira. Ipak, lopta je bila isuviše slaba za Borjana.

23. minut - Najbolju priliku u dosadašnjem delu meča propustila je Mladost. Bojić se iznenada našao sam ispred Borjana, ali je traljavo šutirao i lopta je prošla pored stative u gol-aut.

21. minut - Savić je pokušao posle centaršuta Gobeljića, ali nije bio precizan. Malo je nedostajalo da kapiten Zvezde petom zatrese mrežu gostiju.

foto: Printskrin

11. minut - Dobra kontra Mladosti, Gobeljić je zaustavlja prekršajem nad Jovanovićem na ivici šesnaesterca. Zbog toga je dobio žuti karton.

10. minut - Jovičić je šutirao iskosa sa 15-tak metara, ali je to bio slab šut.

6. minut - Prva iole uzbudljiva situacija na utakmici. Ben je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

SASTAVI:

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Savić, Babić, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Vukanović - Joveljić.

Mladost Lučani: Rosić, P. Jovanović, Milošević, Šatara, Leković - Andrić, I. Jovanović - Pejović, Radivojević, Bojić - Bojović.

Zvezda će na Marakani dočekati ekipu Mladosti koja je u grčevitoj borbi za Evropu.

U slučaju da izabranici Vladana Milojevića slave, matematički će obezbediti pehar pred domaćom publikom, ipak dodela pehara i sama ceremonija zakazani su tek za 19. maj, na kraju šampionata.

Ova dva kluba su se skoro sastala u polufinalu Kupa kada je Zvezda slavila na Marakani rezultatom 4:1. Za par dana se očekuje revanš u Lučanima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track