SPEKTAKULARAN ZAVRŠETAK SEZONE U ENGLESKOJ: Mančester siti odbranio tron! Liverpul i dalje bez titule u Premijer ligi (VIDEO)
Foto: EPA

drma u poslednjem kolu!

SPEKTAKULARAN ZAVRŠETAK SEZONE U ENGLESKOJ: Mančester siti odbranio tron! Liverpul i dalje bez titule u Premijer ligi (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija odbranili su titulu šampiona Engleske pobedom u poslednjem kolu nad ekipom Brajtona rezultatom 4:1 (2:1).

Liverpul je takođe uspeo da slavi proitv ekipe Vulverhemptona rezultatom 2:0, ali ta pobeda je bila nedovoljna za titulu! Na kraju ''redsi'' završavaju sezonu sa bodom manje od šampiona Sitija! Građani sezonu završavaju sa 98 bodova, a Liverpul sa 97.

Liverpulu ostaje borba za titulu u Ligi šampiona, gde će se u finalu boriti sa ekipom Totenhema.

Siti će imati priliku da dođe do još jednog trofeja u sezoni pošto će u finalu FA kupa odmeriti snage sa ekipom Votforda. I u ovom meču ''građani'' će biti veliki favoriti!

Mančester siti je tako odbranio trofej i osvojio četvrtu titulu u Premijer ligi, a ukupno šestu u istoriji kluba.

Zanimljiva je bila i trka za najboljeg strelca sezone – podelili su je Mohamed Salah, Pjer-Emerik Obamejang i Sadio Mane sa po 22 pogotka.

Utakmicu Sitija posmatrao je i Noel Galager koji je očigledno veliki fan ''građana''.

foto: printscreen

TOK MEČEVA:

Utakmice su završene! Siti je na kraju slavio sa 4:1, dok je Liverpul pobedio sa ''samo'' 2:0.

82.minut - GOOOOOOOL! LIVERPUL - VULVSI 2:0 - Mane postiže gol! Sada je na čelu liste strelaca sa Salahom i Obamejangom! Aguero je mesto ispod sa golom manje od ovog trojca!

72. minut - GOOOOOOL! BRAJTON - SITI 1:4 - Gundogan overava titulu Sitija novom majstorijom! Liverpul za to vreme se muči sa Vulvsima koji su trenutno bolja ekipa na tom meču!

64. minut - GOOOOOOL! BRAJTON - MANČESTER SITI 1:3 - Marez donosi dva gola prednosti svom sitiju! Majstorija Mareza!

55. minut - Jedna diskutabilna situacija dogodila se na meču Brajtona i Sitija. Štoper građana je vratio loptu Alisonu koju je uhvatio u ruke, ali sudija nije pokazao na indirektan udarac i igra se nastavali. Svi sa klupe domaćina su skočili, ali bezuspešno.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

38. minut - BRAJTON - MANČESTER SITI 1:2 - LAPORT! Marez je izveo korner, a Laport udarcem glavom donosi vođstvo gostima.

28. minut - BRAJTON - MANČESTER SITI 1:1 - AGUERO! Čim su krenuli sa centra, "građani" su izjednačili! Posle tačno 83 sekunde! Aguero je loptu poslao kroz noge golmanu Rajanu.

27. minut - BRAJTON - MANČESTER SITI 1:0 - MAREJ! Domaćin je šokirao lidera! Gros je izveo korner, a Marej glavom sa "prve stative" matirao Edersona.

17. minut - LIVERPUL - VULVS 1:0 - MANE! Aleksander-Arnold je centrirao, lopta je zakačila nekog i došla do Manea usamljenog na šest metara, pa mu nije bilo teško da zatrese mrežu.

Navijači Liverpula za koje nije bilo mesta na tribinama "Enfilda", okupili su se ispred legendarnog stadiona da čekaju ČUDO!

9. minut - Brajton nije izašao na megdan "građanima" samo da bi se branio... Sada je opasno zapretio Džahanbakš.

1. minut - Sve utakmice poslednjeg 38. kola Premijer lige su počele!

SASTAVI:

Najvažnija vest je da je oporavljeni Mohamed Salah u prvom timu Liverpula.

"Građani" imaju zicer i ako kao gosti savladaju Brajton odbraniće titulu osvojenu prošle godine, odnosno postaće šampioni šesti put u istoriji.

Tim Pepa Gvardiole ostaće na prvom mestu bez obzira šta uradi, ukoliko Liverpul ne uspe da na "Enfildu" savlada Vulvse.

U Liverpulu, na krilima euforije posle plasmana u finale Lige šampiona, nadaju se da čudo može da se dogodi, odnosno da će Siti kiksnuti, pa da trijumfom nad Vulverhemptonom dođu do 19. titule, odnosno prve od osnivanja Premijer lige.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track