DEJAN STANKOVIĆ POSTAO BESMRTAN! Legenda srpskog fudbala ušao u Interovu kuću slavnih! (FOTO)
Foto: Claudio Villa/FC Inter

bravo!

DEJAN STANKOVIĆ POSTAO BESMRTAN! Legenda srpskog fudbala ušao u Interovu kuću slavnih! (FOTO)

Fudbal -

Legenda srpskog fudbala Dejan Stanković ušao je u Interovu kuću slavnih.

Stanković je tokom karijere nosio dres Intera, Lacija i Crvene zvezde.

Za neroazure Stanković je odigrao 231 utakmicu i postigao čak 29 golova, za jednog defanzivnog veznjaka i više nego odlično.

1 / 5 Foto: Claudio Villa/FC Inter

Deki je bio deo čuvene generacije Intera koja je sa Murinjom na klupi osvojila Ligu šampiona, a kasnije bez Portugalca i FIFA klupsko svetsko prvenstvo. Sa milanskim klubom osim toga osvojio je četiri titule u Serija A, kao i po četiri trofeja u Kupu i Superkupu Italije.

Stanković je u Interovu Kuću slavnih zvanično primljen na ceremoniji pre početka meča Intera i Kjeva.

"Prijem u kuću slavnih Intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sportskom smilsu, daju neku vrstu besmrtnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima, brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati što su mi pomogli da dodjem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih velikog kluba kao što je Inter. Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše", rekao je Stanković.

Ovo je druga godina kako Inter uvodi svoje legende u Kuću slavnih. U prvoj generaciji izabrani su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo.

Osim Stankovića, u Interovu kuću slavnih glasovima navijača primljeni su Frančesko Toldo, Djakinto Faketi i Djuzepe Meaca. U konkurenciji veznih igrača Stanković je glasovima navijača pobedio Sandra Macolu i Nikolu Bertija.

Fudbaleri Intera su u čast ove legendi večera poneli posebno dizajnirane dresove.

Povodom ovog događaja Deki Stanković je pre nekoliko dana za ''Stadionsku groznicu'' izjavio:

- To je jedno od najvećih priznanja u životu i karijeri. Već razmišljam o tome šta ću da kažem tokom ceremonije. Moram da se zahvalim pre svega porodici Morati koja mi je omogućila da obučem dres jednog od najvećih klubova na svetu. Zahvaliću se saigračima i trenerima sa kojima sam sarađivao i proveo nezaboravne godine na "Đuzepe Meaci" - rekao je Stanković za ''Stadionsku groznicu i dodao:

- Imao sam njihovu podršku čak i u trenucima kada nije sve išlo kako treba. Pre mene je veliki Lotar Mateus ušao u Kuću slavnih i znam koliko je to značajan trenutak u karijeri svakog igrača. Nije mala stvar biti u Kući slavnih bilo čega, a kamoli kluba sa takvom tradicijom. Jedva čekam ponedeljak, iskreno imam i malu tremu, ali znam da ću taj dan pamtiti do kraja života.

Inače, Inter će svake godine birati četvoricu koji su zaslužili da se nađu u Kući slavnih.

Hall of fame♥️♥️♥️♥️

A post shared by ?•Chulo•? (@stefistankovic) on

Kurir sport, Foto: Claudio Villa/FC Inter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja