NOVO PRIZNANJE U VITRINAMA: Niškom Radničkom nagrada Kapetan Miša Anastasijević
Foto: Starsport©

odlična sezona

NOVO PRIZNANJE U VITRINAMA: Niškom Radničkom nagrada Kapetan Miša Anastasijević

Fudbal -

Fudbalski klub Radnički je dobio važno priznanje zbog sjajnih rezultata u tekućoj sezoni.

U Gradskoj kući u Nišu dodeljene su nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima, ogranizacijama i institucijama u ovom gradu. Ove godine nagrađeno je 20 kandidata, a među njima i Radnički za zapažene rezultate i promociju sporta u niškom regionu, posebno otkako je na njegovom čelu Ivica Tončev.

Radnički je ove sezone ostvario istorijske uspehe. Najpre je igrao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a potom je prvi put od svog osnivanja stekao status vicešampiona države, osvajanjem drugog mesta u Superligi Srbije. U Kupu Srbije Radnički je stigao do polufinala, a u julu će još jednom predstavljati Srbiju na evropskoj sceni, pošto je ponovo izborio kvalifikacije za Ligu Evrope.

Nagradu ’’Kapetan Miša Anastasijević’’ tradicionalno dodeljuje „Media Ivent“ iz Novog Sada, iz kog kažu da je za ovogodišnja priznanja bilo prijavljeno 75 kandidata, od kojih je odabrano njih 20. Za Radnički su istakli da je sportski brend Niša i da je klub dolaskom rukovodstva na čelu sa Ivicom Tončevom podignut na evropski nivo.

Ova nagrada je još jedna potvrda domaćinskog i kvalitetnog poslovanja rukovodstva Radničkog, koje je za dve i po godine uspelo da klub koji je bio na ivici gašenja zbog finansijske krize dovede u sam vrh srpskog fudbala i poziciju da postane redovan učesnik evropskih takmičenja.

Za poslovnu viziju savremenog informisanja priznanjem ’’Kapetan Miša Anastasijević’’ nagrađen je i Vidosav Vitko Radomirović, koji je član Upravnog odbora Radničkog, te glavni i odgovorni urednik Radio televizije Belami i Narodnih novina.

Među nagrađenima su i Institut za lečenje i rehabilitaciju ’’Niška Banja’’, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, gimnazija Stevan Sremac, Narodno pozorište iz Niša, Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu, poznati prozni i dramski pisac Dejan Stojiljković...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track