ZVEZDINA SNAGA ČINJENICA O TITULI IZ 1946. GODINE Dragan Milošević: Bili smo prvaci države Srbije, nismo igrali kvalifikacije! (VIDEO)
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

argemntovano

ZVEZDINA SNAGA ČINJENICA O TITULI IZ 1946. GODINE Dragan Milošević: Bili smo prvaci države Srbije, nismo igrali kvalifikacije! (VIDEO)

Fudbal -

Predsednik Nadzornog odbora FK Crvena zvezda još jednom o prvom trofeju šampiona Srbije za crveno-bele

Dragan Milošević, predsednik Nadzornog odbora FK Crvena zvezda, snagom argumenata još jednom potvrđuje da su crveno-beli 1946. godine osvojili titulu prvaka Srbije. On činjenicama pobija tvrdnje da je taj šampionat bio kvalifikacioni za budući, koje će nositi naziv Fudbalsko prvenstvo Jugoslavije.

- Narodu treba objasniti kako su se organi države u ono vreme bavili organizacijom sporta. Postojalo je određeno telo, osnovano od saveznih organa 1945. godine koje je bilo nadležno za organizovanje sportskih dešavanja na teritoriji čitave države. Sa druge strane, bila su tela koja su bila autonomno osnovana na federativnim nivoima od strane republika - rekao je Dragan Milošević, a potom naglasio:

foto: Www.crvenazvezdafk.com

- Ono što je jako bitno, a tiče se Vojvodine, jeste da je ona imala sportski organ osnovan od strane njenih organa, zadužen za organizovanje sportskih aktivnosti na toj teritoriji. Potpuno nezavisan u odnosu na isti organ u Srbiji. Na nivou savezne države u tom trenutku nije postojalo bilo kakvo klupsko fudbalsko takmičenje.

Dragan Milošević objašnjava šta se po završetku prvenstava svih republika bivše SFRJ odigralo na fudbalskom nivou.

- Savezni organ zadužen za sportska takmičenja u decembru 1945. godine donosi odluku da će se od 1946/1947. odigrati savezna fudbalska liga. I u tom trenutku koristeći postojeća prvenstva, što je bilo i najlogičnije, određuje kako će ko iz tih republičkih prvenstava učestvovati u saveznoj ligi. pa, kaže učestvovaće prvaci Slovenije, Bosne i Hercegovine, Vojvodine... I dva prvoplasirana tima iz Srbije i Hrvatske.

Šta je dalje o fudbalu u tom vremenu pričao Dragan Milošević poslušajte u nastavku videa...

Kurir sport

Foto: www.crvenazvezdafk.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track