ZA ZENIT SE NAVIJA I U SRBIJI Navijači iz Beograda pokazali koliko vole klub za koji navija Vladimir Putin!
Foto: Privatna Arhiva

emocija i ljubav

ZA ZENIT SE NAVIJA I U SRBIJI Navijači iz Beograda pokazali koliko vole klub za koji navija Vladimir Putin!

Fudbal -

Simpatizeri kluba iz Sankt Peterburga oslikali nekoliko grafita u plavim i belim bojama u jednom delu glavnog grada Srbije

Fudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga ove sezone nadmoćno su osvojili titulu šampiona Rusije. Po šesti put u istoriji kluba stigli su do najboljeg zvanja u zemlji.

Zanimljivo je da Zenit iz Sankt Peterburga ima i navijače u Srbiji. Klub za koji navija predsednik Rusije Vladimir Putin omiljen je među mladima iz rusko-srpskog prijateljstva. U znak poštovanja prema "nebesko-plavima" grupa zaljubljenika u Zenit oslikala je nekoliko grafita u jednom delu Beograda posvećenih svom klubu.

foto: AP

Navijači Zenita iz Sankt Peterburga poslednjih godina redovno dolaze u Srbiju kod svojih prijatelja. Istakli su se u humanitarnom radu i svojim dolascima na Kosovo i Metohiju gde pomažu srpsko stanovništvo. Redovno za Vidovdan 28. juna posećuju manastire Gračanicu i Visoke Dečane, kao i ostale srpske svetinje na Kosovu i Metohiji.

foto: Privatna Arhiva

Pre dve godine navijači fudbalskog kluba Zenit i hokejaškog SKA iz Sankt Peterburga u manastiru Gračanica predali su 3.350 evra mati Irini koja je novac razdelila srpskoj deci.

Manastiru Gračanica tada su poklonili unikalnu kopiju ikone Svetog Serafima Virickog sa blagoslovom oca Artemija iz Sankt Peterburga. Njima za uzvrat mati Irina iz Gračanice darivala je ikonu Svetog cara Lazara i mnogo im se zahvalila.

Kurir sport/A. R.

Foto Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track