Poljski navijači se tukli sa policijom u Podgorici

Neredi u Podgorici

Poljski navijači se tukli sa policijom u Podgorici

Fudbal -
Utakmica drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona između Budućnosti i Slaska iz Vroclava u Podgorici obilovala je incidentima, pišu crnogorski mediji

Utakmica drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona između Budućnosti i Slaska iz Vroclava u Podgorici obilovala je incidentima, pišu crnogorski mediji.

"Poljski navijači potukli su se sa policijom ispod južne tribine podgoričkog stadiona, najavivši obračun Slaska i Budućnosti. U masovnoj tuči koja je usledila nakon što su se simpatizeri Slaska zaleteli na kordon policije, bilo je nekoliko razbijenih glava, piše u izveštajima.

"Pola sata pre meča oko stadiona su odjekivali topovski udari, a ni navijači Budućnosti nisu bili pasivni, već su i oni pokušali da dođu do Poljaka. Po običaju, letele su i kamenice... Pod Goricom je oko pet hiljada navijača, a pesma odjekuje i sa severne i sa južne tribine stadiona", navodi se u vestima posvećenim neredima u prestonici Crne Gore.

Mediji u toj zemlji javljaju da je pod kraj utakmice u kojoj je Budućnost poražena od Slaska sa 0:2, Arena pod Goricom, kako se sada zove stadion u Podgorici bila zaključana kako navijači domaćeg tima ne bi mogli da izađu, dok se Poljaci ne udalje sa objekta. To međutim, nije sprečilo incidente posle meča, jer su poljski navijači zaustavili autobus i na izlazu iz grada ponovo se sukobili sa policijom. Saznaje se da je bilo povređenih, ali se njihov broj, kao ni težina povrede ne navode.

Pretpostavlja se da je incident u gradu počeo kada se saznalo da su navijači Budućnosti prebili portparola poljskog kluba, a nakon toga u incidentu na stadionu pokrali i neke stvari fudbalera gostujućeg tima, javljaju poljski mediji.

"Osećam se nešto bolje, ali još me boli glava", kazao je poljskom listu Gazeta viborča portparol kluba iz Vroclava, Mihal Mazur pošto je završio u hitnoj pomoći, posle napada nekoliko lokalnih huligana u centru Podgorice.

Grupa od nekoliko huligana obučena u belo plave majice, boje domaćeg tima napala je Mazura iako nije imao vidna obeležja svog kluba kada ga je čula da na ulici telefonira na poljskom jeziku. Mazura su mlatili po glavi, oborili i šutirali a spasilo ga je obezbeđenje obližnjeg restorana, pišu mediji.

Navijač Slaska na ogradi stadiona
Navijač Slaska na ogradi stadiona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track