SLEDI POLUFINALE: Partizan, Vojvodina, Dinamo i Sarajevo ostali u borbi za trofej
Foto: PR tim Kupa prijateljstva

KUP PRIJATELJSTVA

SLEDI POLUFINALE: Partizan, Vojvodina, Dinamo i Sarajevo ostali u borbi za trofej

Fudbal -

Mladi fudbaleri Partizana, Vojvodine, Dinama i Sarajeva plasirali su se danas u polufinale Kupa prijateljstva na Zlatiboru.

Prvi je u polufinale prošao Partizan i to nakon velike borbe i pobede od 1:0 protiv Olimpije.

Zeleno-beli tim iz Ljubljane je odigrao verovatno svoju najbolju utakmicu na turniru i definitivno je bio bolji na terenu u prvom poluvremenu. Partizan se konsolidovao u drugom delu igre, krenuo da stvara šanse, a devet minuta pre kraja i da stigne do vodjstva. Centarfor Savo Arambašić je spustio glavom loptu saigraču Igoru Cvetojeviću, a on je iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu protivnika.

Sledeći četvrtfinalni meč bio je veliki gradski derbi izmedju Sarajeva i Željezničara. U jednoj otvorenoj utakmici sa dosta prilika na obe strane pobedu je odneo aktuelni šampion turnira Sarajevo. Golove za bordo tim postigli su Hasančić, Mulaosmanović i Šuvalija, dok je jedini pogodak za Želju postigao Ramić.

Vojvodina se plasirala u polufinale Kupa prijateljstva evropskih klubova pošto je boljim izvodjenjem jedanaesteraca eliminisala Crvenu zvezdu. Heroj Novosadjana ponovo je bio golman Dražić koji je odbranio udarac Kukolja u prvoj seriji, dok su svi igrači Vojvodine bili precizni sa bele tačke.

Podsetimo, Dražić je već odbranio jedan penal na ovom tuniru i to u prvom kolu grupne faze u meču protiv Budućnosti čime je tada doneo pobedu svom timu.

U poslednjem meču dana Dinamo je opravdao ulogu favorita i eliminisao ekipu Osijeka rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Svržnjak u 39. minutu.

(Kup prijateljstva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track