LAKŠE IM SA SRBIJOM NEGO SA LUKSEMBURGOM: Minimalac Ukrajinaca! Fudbaleri iz Prištine šokirali Bugare u 93. minutu
Foto: AP

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2020

LAKŠE IM SA SRBIJOM NEGO SA LUKSEMBURGOM: Minimalac Ukrajinaca! Fudbaleri iz Prištine šokirali Bugare u 93. minutu

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Ukrajine pobedila je večeras u Lavovu Luksemburg sa 1:0, u Grupi B u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Jedini gol postigao je Roman Jaremčuk u šestom minutu.

Ukrajina je prva na tabeli, iz četiri utakmice ima 10 bodova, a drugoplasirani Luksemburg iz četiri meča ima četiri boda.

Srbija, koja je večeras pobedila Litvaniju sa 4:1, zauzima treće mesto sa četiri boda ali iz tri utakmice, a Porugal iz dva meča ima dva boda na četvrtom mestu. Poslednja je Litvanija sa jednim bodom iz tri utakmice.

U Grupi A Češka je na svom terenu pobedila Crnu Goru sa 3:0 i ima šest bodova iz tri utakmice. Engleska je prva sa šest bodova iz dve utakmice.

U istoj grupi selekcija tzv. Kosova je u Sofiji pobedila Bugarsku sa 3:2 i to golom u 93. minutu.

Reprezentacija tzv. Kosova povela je u 14. minutu golom Milota Rašice, a izjednačio je Ivelin Popov u 43. minutu. Domaći su poveli u 55. minutu golom Kristijana Dimitrova, a izjednačio je Vedat Murići u 64. minutu. Pobedu gostima doneo je Elbasan Rašani u trećem minutu nadoknade vremena.

Selekcija tzv. Kosova neporažena je u 11 međunarodnih utakmica.

Tzv. Kosovo ima pet bodova iz tri utakmice, a Bugarska i Crna Gora su u četiri utakmice sakupile po dva boda.

U Grupi F Španija je zadržala maksimalan učinak od četiri pobede, pošto je u Madridu pobedila Švedsku sa 3:0. Golove su postigli Serhio Ramos iz penala u 64. minutu, Alvaro Morata iz penala u 84. minutu i Mikel Ojarzabal u 87.

Španija ima svih 12 bodova, a Švedska ima sedam na drugom mestu. Rumunija je treća sa takođe sedam bodova, pobedom na gostovanju protiv Malte od 4:0. Norveška je pobedila kao gost Farska Ostrva sa 2:0 i zauzima četvrto mesto na tabeli sa pet bodova. Malta je pretposlednja sa tri boda, a Farska Ostrva su bez bodova.

Reprezentacija Irske je u Grupi D pobedila na svom terenu Gibraltar autogolom Džozefa Čipolina u 29. minutu i pogotkom Robija Brejdija u trećem minutu nadoknade vremena. Irci su prvi na tabeli sa 10 bodova iz četiri utakmice, dok Danska zauzima drugo mesto sa pet bodova iz tri meča, posle pobede na domaćem terenu protiv Gruzije od 5:1.

U toj grupi Švajcarska ima četiri boda iz dva meča, Gruzija je četvrta sa tri boda iz četiri meča, a Gibraltar je bez bodova posle tri utakmice.

U Grupi G Poljska je zadržala maksimalan učinak pobedom od 4:0 protiv Izraela u Varšavi. Golove su postigli Kšištof Pjontek u 35. minutu, Robert Levandovski iz penala u 56, Kamil Grosicki u 59. i Damjan Kadzior u 84. minutu.

Poljska ima svih 12 bodova, a Izrael zauzima drugo mesto sa sedam. Austrija je treća sa šest bodova, pobedom protiv Severne Makedonije od 4:1. Slovenija je pobedila Letoniju sa 5:0 i četvrta je na tabeli sa pet bodova.

Severna Makedonija je četvrta na tabeli sa četiri boda, a Letonija je bez bodova u Grupi G.

(Beta, Foto)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track