BOSANCI SE UZALUD PONADALI: Preokret Italije protiv Zmajeva, Nemci sa OSAM pogodaka demolirali Estoniju
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2020

BOSANCI SE UZALUD PONADALI: Preokret Italije protiv Zmajeva, Nemci sa OSAM pogodaka demolirali Estoniju

Fudbal -

Fudbaleri Italije pobedili su večeras na svom terenu selekciju Bosne i Hercegovine sa 2:1, u utakmici četvrtog kola Grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bosna je povela pogotkom Edina Džeka u 32. minutu, ali je Italija preokrenula rezultat u drugom poluveremenu golovima Lorenca Insinjea u 49. i Marka Veratija u 86. minutu.

U istoj grupi, fudbaleri Jermenije pobedili su Grčku u gostima sa 3:2, dok je Finska, takođe u gostima, slavila protiv Lihtenštajna sa 2:0 Italija je prva na tabeli sa 12 bodova, Finska ima devet, Jermenija šest, a Grčka i BiH po četiri. Na poslednjem mestu je Lihtenštajn bez bodova.

Fudbaleri Nemačke su na svom terenu slavili ubedljivo protiv Estonije sa 8:0 u četvrtom kolu Grupe C.

Goleadu je započeo Marko Rojs u desetom minutu, Serž Gnabri je u 17. povisio na 2:0, a samo tri minuta kasnije u strelce se upisao i Leon Gorecka. Tu nije bio kraj pošto je Ilkaj Gundogan u 26. minutu pogodio mrežu Estonije sa bele tačke, da bi u 37. minutu svoj drugi gol na meču postigao Rojs.

U drugom poluvremenu, u 62. minutu, u strelce se ponovo upisao Gnabri, potom i Timo Verner u 79, da bi konačan rezultat postavio Leroj Sane u 88. minutu.

foto: EPA/ARMANDO BABANI

Fudbaleri Severne Irske su u istoj grupi pobedili Belorusiju u gostima sa 1:0.

Severna Irska je prva na tabeli sa 12 bodova, Nemačka ima devet uz utakmicu manje, dok je treća Holandija sa tri boda iz dva meča. Belorusija i Estonija su bez bodova.

Fudbaleri Belgije pobedili su na svom terenu Škotsku sa 3:0 u Grupi I. Dva gola postigao je Romelu Lukaku, u 45. i 57. minutu, a u strelce se upisao i Kevin de Brujne u 92.

U istoj grupi pobedu je upisala i Rusija koja je sa 1:0 bila bolja od Kipra. Jedini gol postigao je Aleksej Ionov u 36. minutu.

Belgija je prva na tabeli sa 12 bodova, Rusija ima tri boda manje, dok Kazahstan i Škotska imaju po šest. Na petom mestu je Kipar sa tri, dok je San Marino bez bodova.

Fudbaleri Francuske su, posle poraza od Turske, upisali pobedu na gostovanju Andori u četvrtom kolu Grupe H. Svetski šampioni su pobedili sa 4:0, a golove su postigli Kilijan Mbape u 11, Visam Ben Jeder u 30, Florijan Toven u 45. i Kurt Zuma 60. minutu.

Reprezentacija Islanda pobedila je Tursku na svom terenu sa 2:1, dok je Albanija bila bolja od Moldavije sa 2:0.

Francuska, Turska i Island imaju po devet bodova, Albanija je sakupila četiri, Moldavija tri boda, dok je Andora bez bodova.

Fudbaleri Mađarske upisali su i treću pobedu u Grupi E pošto su slavili protiv Velsa sa 1:0. Madjarska je sada prva na tabeli Grupe E sa devet bodova, Slovačka i Hrvatska imaju po šest, Vels tri, dok je Azerbejdžan bez bodova.

(Beta, Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track