Bravo

VELIKI USPEH ZVEZDINIH KLINACA U NEMAČKOJ: Crveno-beli treći u Kelnu među 124 ekipe! (KURIR TV)

Fudbal -

Na putu ka odličju igrači U9 Crvene zvezde nadigrali i Lokeren, minhenski Bajern, Norič, Bohum...

Srpski šampion Crvena zvezda može da se podiči uspesima i igrača iz svog fudbalskog inkubatora, jer su na najvećem međunarodnom turniru u Kelnu i Dizeldorfu, tri generacije postigle fenomenalne rezultate.

foto: Privatna arhiva

Ekipa U9, sastavljena od igrača rođenih 2010. godine, osvojila je treće mesto u konkurenciji čak 124 tima podeljenih po četiri u 31. grupi, dok su dečaci rođeni 2009. i 2011. godine zauzeli osmo, odnosno sedmo mesto prošavši sito i rešeto zajedno sa još 60 timova.

foto: Privatna arhiva

Bronza ekipe trenera Slaviše Šuše i njegovog pomoćnika Đorđa Tanaskovića kovala se dva dana. Za to vreme crveno-beli devetogodišnjaci su odigrali 13 mečeva u tri faze takmičenja po grupama i četiri nokaut meča.

foto: Privatna arhiva

Ostvarili su 11 pobeda i dva remija, bez poraza u regularnom toku utakmice, a padala su redom i najveća imena evropskog klupskog fudbala.

U prvoj fazi savladani su Ahiles, Oberad, Piterboro junajted (I) i Keln Švarc. Kao prvoplasirani igrali su u sledećoj fazi kvalifikacija sa Spartom iz Roterdama i ekipom Piterboro junajted (II), da bi u trećoj, završnoj rundi savladali Sent Truden (3:0), minhenski Bajern (2:0) i Štutgart Kikers (3:0).

foto: Privatna arhiva

Iz pozicije najbolje ekipe u svojoj grupi, crveno-beli dečaci su do odličja rušili Lokeren (1:0) u osmini finala, pa Norič na penale 3:2 (2:2) i u polufinalu su minut pre kraja dozvolili Interu da golom za 2:2 izbori penale i pobedu od 3:2 udarcima sa bele tačke.

Pogledajte gol Zvezde u četvrtom minutu snimka.

Nesrećni poraz protiv kasnijeg pobednika turnira nije uticao na moral i jak motiv ekipe da u Beograd donesu trofej.

Bez većih problema u borbi za treće mesto savladan je Bohum sa 2:0, a njihov sjajni rezultat na turniru ostao je nedosanjan san za vršnjake iz slavnih klubova, eliminisanih u ranijoj fazi takmičenja: Juventus, Atletiko Madrid, Sporting Lisabon, Blekburn, Verona, Majnc, Benfika, Deportivo La Korunja, Sent Pauli, Zenit, moskovska Lokomotiva, Bajer Leverkuzen, PAOK, Đenova, Norič, Fortuna Dizeldorf, Karlsrue, Hanza, Borusija Dortmund i mnoge druge.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track