ZVEZDA BOLJA, ZENIT IPAK ODNEO POBEDU: Crveno-beli doživeli minimalan poraz na pripremama u Austriji (KURIR TV)
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

trening utakmica

ZVEZDA BOLJA, ZENIT IPAK ODNEO POBEDU: Crveno-beli doživeli minimalan poraz na pripremama u Austriji (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Zenita u Bišofshofenu s rezultatom 1:0. Jedini gol na meču da je Serdar Azmun u 38.minutu.

Crveno-beli su većim delom utakmice bili bolji rival, ali nisu iskoristili svoje brojne šanse. I kako to biva u fudbalu, kažnjeni su za promašaje.

Zvezda je odlično odigrala prvo poluvreme, u većem delu bila i bolja forsirajući pas igru preko Marina i Ivanića. Sjajan posao odrađivao je i Jovičić na sredini terena. Mogli su crveno-beli da povedu preko Marina i Ivanića koji nije bio precizan iz dve sjajne šanse. Sa druge strane, pripretio je Dzjuba. U jeku dobre igre, Zvezda je primila gol. Zaspali su Ben i Gobeljić, to je iskoristio iskusni Žirkov. Jedan odbitak u petercu u mrežu je sproveo Azmun, poznatiji kao "iranski Mesi".

Posle toga, Ivanić je dobro šutirao, a na odbijen loptu naleteo je Boaći, dao gol, međutim bio je ofsajd.

Zvezda je i u drugom delu imala posed lopte, igrala na polovini rivala. U takvoj konstelaciji snaga Ben je imao dobru priliku u 49.minutu, ali mu je Lunjev odbranio. Potom je i Gobeljić zagrejao ruke golmana Zenita.

Popović pokazuje zašto je prvi izbor na pripremama, brani zicer Azmun. Još jednom Ivanić sastavlja Boaćija sa golom, ali ovaj šutira u golmana.

Vukanović je u 87.sjajno asistirao Jevtović, ali Lunjev brani iako su svi već videli loptu u golu i Zvezda ostaje bez izjednačenja.

Crvena zvezda - Zenit 0:1 (0:1)

Stadion: Bišofshofen. Gledalaca: 1.000. Sudija: Florijan Jeger. Strelci: Azmun 38. (Zenit). Žuti kartoni: Ozdojev (Zenit).

C. zvezda: Popović - Gobeljić, Savić (od 46. Pankov), Milunović (od 77. Babić), Rodić (od 77. Stojković) - Jovičić ( od 77. Vulić) , Jovančić (od 89.Krstović) - Ben (od 60. Jevtović), Ivanić, Marin (od 77. Simić) - Boaći (od 77. Vukanović).

Zenit: Lunjev - Smoljnikov, Ivanović, Rakicki, Žirkov - Ozdojev, Noboa, Riđoni (od 89. Prohin) , Drijusi (od 60. Šatov) - Dzjuba (od 75. Mostovoj), Azmun (od 86.Musajev).

Drugo poluvreme

90+3. minut - Kraj utakmice

86. minut - Vukanović je osvojio loptu, uposlio Jevtovića, koji je iako u "sendviču" igrača Zenita uspeo da šutira. Lopta je otišla kraj gola

82. minut - Novi pokušaj Gobeljića i odbrana golmana Zenita

75. minut - Igra se brzo i obe ekipe pokazuju želju da ugroze gol. Crvena zvezda ima posed lopta, ali nedostaje konkretna završnica

67. minut - Solidan pokušaj Marina, ali lopta opet ide kraj gola

63. minut - Dobar pokušaj Boaćija i odbrana Lujeva

60. minut - Zicer za Azmuna! Dobra intervencija golmana Popovića

53. minut - Posle kornera i akcije pokušao je Jovičić

52. minut - Bomba Gobeljića sa dvadesetak metara i odbrana golmana Zenita

51. minut - Zvezda je pritisla na startu drugog dela, igra se uglavnom pred golom Zenita

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena

41. minut - Zvezdi je poništen gol! Ivanić je pokušao, golman Zenita odbio loptu, a u nastavku ej Boaći zatresao mrežu. Pogodak je poništen jer je napadač Zvezde bio u ofsajdu

39. minut - GOL 0:1, Azmun! Žirkov i Azmun su nekoliko puta šuturali, jednom je lopta pogodila stativu, a na kraju je Azmun smestio u mrežu!

35. minut - Dobar napad Crvene zvezde i velika prilika za Ivanića, koji je sa nekoliko metara iz voleja pogodio golmana Zenita

33. minut - Lep okret i udarac Marina, lopta još jednom ide kraj gola

23. minut - Solidan pokušaj Marina, lopta je otišla pored gola

16. minut - Zvezda je uspostavila ravnotežu na sredini terena, tako da je imala i jedan šut u okvir gola

7. minut - Opet prekid u kom je Zenit nadvisio odbranu Zvezde. Lopta nije išla u okvir gola Popovića

1. minut - Solidan napad Zenita, Azmou je pokušao

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Crvena zvezda: Popović, Milunović, Savić, Gobeljić, Jovičić, Ivanić, Rodić, Jovančić, Marin, Ben, Boaći. Na klupi za rezerve nalaze se: Vasiljević, Stojković, Pankov, Babić, Vulić, Ebisilio, Simić, Jevtović, Jirka, Vukanović, Krstović.

Zenit: Lunev, Smolnikov, Ivanović, Rakitski, Žirkov, Ozdojev, Noboa, Rigoni, Driusi, Džuba, Azmou

Za Zenit je definitivno generalka, jer ih posle Zvezde očekuje finale Super kupa i 1. kolo Premijer lige Rusije. S druge strane, crveno-beli će 1. jula odigrati svoj poslednji meč u protiv drugoligaša Blau Vajsa. S tim da će Vladan Milojević na tom meču šansu dati onim igračima koji ne budu igrali protiv Zenita. Ili oni koji budu dobili manju minutažu.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

O Zenitu ne bi trebalo trošiti reči. U pitanju je aktuelni šampion Rusije i tim koji u svojim redovima ima jednog Branislava Ivanovića, Kokorina, Markizija, Driusija, Šatova, Žirkova, Dzjubu...

Meč ova dva kluba će i te kako biti zanimljiv i zbog samog Ivanovića koji protiv Zvezde nije igrao 14 godina. Podetimo, zadnji put kao igrač OFK Beograda u novembru 2005. godine, jer je prošle zime u Turskoj bio povređen.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Takođe, kapiten Crvene zvezde Marko Marin je najavio da bi posle ovog meča mogao da razgovara sa Ivanovićem i nagovori ga da dođe na Marakanu.

Zvezda je prethodne dve utamice sa Klužom i Apolonom remizirala (1:1) i svakako ima veliki motiv da ''skidanjem skalpa'' velikom Zenitu završi pripreme u stilu.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Za razliku od prethodnih utakmica, Milojević je promenio štoperski tandem za Zenit. Umesto Filipa Stojkovića igraće Vujadin Savić, dok će se umesto Gorana Čaušića u startnih 11 naći El Fardu Ben. I to verovatno na poziciji ''desetke', dok će Ivanić i Jovančić delovati iza. Gobejić će na desnog beka, Rodić ide levo, Milunović sa Savićem u središtu odbrane, Jevtović i Marin po bokovima i Boaći u špicu.

foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

Utakmica je na programu u 16.30 minuta u Bišofshofenu, umesto u Grodigu kako je prvobitno bilo planirano.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track