KO GA JE KLEO, NIJE DANGUBIO: Mesijevi maleri su počeli zbog Srba, Hrvata i Mađara (VIDEO)
Foto: AP

Problemi gaučosa

KO GA JE KLEO, NIJE DANGUBIO: Mesijevi maleri su počeli zbog Srba, Hrvata i Mađara (VIDEO)

Fudbal -

Jedna velika karijera nedorečena u dresu nacionalnog tima.

Nešto ne štima kako treba kod Lea Mesija od trenutka kada obuče dres reprezentacije Argentine. I tako je od prvog meča 2005. godine!

Da li ste znali da je argentinski čarobnjak zaradio svoj jedini crveni karton u karijeri igrajući baš na debiju za nacionalni tim.

Zbilo se to 17. avgusta 2005. godine, protiv Mađarske na stadionu Ferenc Puškaš u Budimpešti, kada je tadašnji selektor "gaučosa" Hoze Pekerman kod rezultata 1:2 za goste, umesto Lisandra Lopeza uveo u igru igru 18-godišnjeg Mesija.

Mesi je, statističari su zabeležili, imao tri dodira sa loptom i 40 sekudni proveo na terenu pre nego što mu je nemački sudija Markus Merk pokazao crveni zbog udaranja beka domaćeg tima Vilmoša Vančaka.

Mesi je prvi gol za Argentinu postigao 1. marta 2006. godine igrajući protiv Hrvatske prijateljsku utakmicu (3:2 za Hrvate) u Bazelu.

Tri meseca kasnije postigao je i svoj prvi gol na Mundijalu, baš protiv Srbije i Crne Gore u Gelzekirhenu (0:6).

Iz ove male retrospektive vidi se da je Mesi mnoge stvari u dresu reprezentacije odradio baš protiv selekcija iz našeg regiona. Neko će reći da ga je neko odavde urekao, pa u sjajnoj karijeri ništa nije osvojio sa Argentinom, osim zlatne olimpijske medalje u Pekingu 2008. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track