KAO NEKADA U DOBROJ STAROJ JUGI: Partizan i Olimpija za publiku i proveru forme!
Foto: FK Partizan

EMOTIVNO ZA GROBARE

KAO NEKADA U DOBROJ STAROJ JUGI: Partizan i Olimpija za publiku i proveru forme!

Fudbal -

Fudbalere Partizana od 20:15 na stadionu ’’Stožice’’ očekuje najozbiljnija provera dosadašnjih letnjih priprema.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Slovenije – Nemanje Ilića

Protivnik crno-belih biće ekipa Olimpije, vicešampion slovenačkog šampionata. Ovo je Partizanu, moglo bi se slobodno reći, prva prava i ozbiljna provera ovog pripremnog perioda. Bez omalovažavanja, ekipe Budućnosti, Zvijezde 09 i Beltinaca, to su ipak ekipe koje se ne mogu uzeti kao parametri za određivanje stvarne forme ekipe iz Humske ulice. Ali zato, jedna Olimpija svakako da može.

Ovo će slovenačkoj ekipi biti generalna proba pred dvomeč u kvalifikacijama Ligie Evrope sa letonskom Rigom, dok će Parni valjak konačno imati pravu priliku da pokaže u kakvom stanju se nalazi ekipa i koliki su dometi ovog delimično rekonstruisanog tima. Koliko Slovenicma znači ova utakmica sa crno-belima, govori i činjenica da je marketing služba uradila komplete karata koji obuhvataju dva meča, ovaj sa Partizanom i meč sa Rigom koji se igra već naredne nedelje. Za samo 10 evra publika će imati priliku da vidi crno-bele i premijeru svoje Olimpije u Evropi ove sezone.

Po rečima stručnog štaba, igrači koji bi trebali da čine okosnicu ovog tima u narednoj sezoni po prvi put će na ovoj utakmici zaigrati oko 60 minuta, pa zbog toga slobodno možemo da kažemo kako je ovaj meč prva prava provera za predstojeću sezonu.

Što se startnih jedanaest tiče, deluje da neće biti puno nedoumica. Sadik, najnovije pojačanje crno-belih, deluje da još uvek fizički nije spreman da odigra čitav meč, dok Rikardo ne deluje zainteresovan za nove nastupe u crno-belim dresu, pa verujemo da će priliku u samom špicu dobiti Ožegović koji pruža sjajne partije na ovogodišnjim pripremama. Iza njega, priliku će dobiti Sejduba Suma koji, po rečima Miloševića, radi kao nikada do sada, kao i Đorđe Ivanović koji će dobiti priliku da pokaže koliko od njega može da se očekuje u narednom periodu. U liniji sa njima biće i iskusni Zoran Bambi Tošić čija pozcija je zacementira u timu, naravno ako mu zdravstveno stanje to ne pokvari. Iza njih, na pozciji zadnjih veznih, delovaće Šćekić i Zdjelar koji su se sjajno uklopili i čija dobra saradnja značajno utiče na igru crno-belih.

Što se tiče zadnje linije, tu može biti manjih rotacija. Nemanja Miletić je neprikosnoven na desnoj strani, dok će na levoj najverovatnije zaigrati Urošević dok se ne raši papirologija oko transfera Rajka Brežančića. Na štoperkoj poziciji trener Milošević će imati najviše muka. Na raspolaganju su mu Ostojić, Pavlović, Dinga, Vujačić, Marković.... nekoliko izvrsnih defanzivaca, a mesta je samo za dvojicu. Ako je suditi po treninzima i onom što su pokazali do sada, verujemo da će štoperski tandem činiti Strahinja Pavlović i Vujačić, što svakako ne znači da će to biti tandem koji će izneti narednu sezonu pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da je pitanje trenutka kada će Pavlović dobiti konkretnu ponudu od nekog evropskog velikana. Na golu će, bez ikakve dileme biti kapiten ekipe Vladimir Stojkoivć.

Dakle, tim koji mi očekujemo u meču sa Olimpijom je sledeći: Stojković, Urošević, Pavlović, Vujačić, Miletić, Šćekić, Zdjelar, Tošić, Suma, Ivanović, Ožegović.

Meč je na programu večeras od 20:15 na stadionu ’’Stožice.’’

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track