ŠAMPIONSKI KARNEVAL NA MARAKANI: Brazil pobedio Peru i osvojio Kopa Amerika prvi put posle 12 godina (VIDEO)
Foto: AP

DEVETA TITULA

ŠAMPIONSKI KARNEVAL NA MARAKANI: Brazil pobedio Peru i osvojio Kopa Amerika prvi put posle 12 godina (VIDEO)

Fudbal -

Reprezentacija Brazila trijumfovala je na Kopa Amerika, jer je u finalu na "Marakani" u Rio de Žaneiru savladala Peru 3:1 (2:1).

Brazilcima je to deveta titula kontinentalnog šampiona, a prva posle 2007.

Domaćin je poveo u 15. minutu golom Evertona, kome je Gabrijel Žezus idealno centrirao. Evertonu, napadaču Gremija, to je bio treći pogodak na Kopa Amerika, čime je postao najbolji strelac turnira.

Gosti su izjednačili u 44. minutu golom Paola Gerera iz penala, što je prvi gol koji je "selesao" primio na ovom turniru.

Međutim, u trećem minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena Gabrijel Žezus je, na sjajnu asistenciju Artura, vratio prednost na stranu Brazila - 2:1.

Belo-crveni nisu imali snage da u drugom poluvremenu izjednače, čak ni iako su od 70. minutu imali igrača više, pošto je zbog drugog žutog kartona isključen Gabrijel Žesus.

Napadač Mančester sitija je ušao u istoriju kao prvi fudbaler ikada koji je u finalu Kopa Amerika zabeležio i gol i asistenciju, a onda dobio crveni karton.

Jesu Peruanci od 70. minutu krenuli ofanzivnije, ali su domaćini ubrzo uspeli da umrtve igru, a na kraju čak postignu još jedan gol. Učinio je to Rišarlison u 90. minutu iz penala, dosuđenog posle konsultacije sa VAR-om.

Po završetku utakmice usledilo je veliko slavlje na "Marakani".

Treće mesto pripalo je Argentini, jer je u subotu pobedila Čile 2:1.

Inače, rekorder po broju titula je Urugvaj sa 15, dok "gaučosi" imaju jedan manje.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track