LEPA GODIŠNJICA POZNATOG TURNIRA: Prijatelji fudbala traju 15 godina! (FOTO)
Foto: Football Friends

za decu

LEPA GODIŠNJICA POZNATOG TURNIRA: Prijatelji fudbala traju 15 godina! (FOTO)

Fudbal -

Lep jubilej obeležava tradicionalni i u svetu poznati turnir za mlade fudbaler "Football Friends". Foča, grad u Republici Srpskoj, od 25. do 28. jula 2019. biće domaćin dečacima do 17 godina. Na turniru igraće ekipe iz Rusije, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Učešće su potvrdili Lokomotiva Moskva, Krila Sovjetov Samara, MOL Vidi Budimpešta, Crvena zvezda Beograd, Rijeka, Maribor, Buduchnost Podgorica, Vardar Skoplje, Željezničar Sarajevo, Sutjeska Foča.

Tokom 15. jubilarnog turnira biće organizovan i okrugli sto (27. jul) pod nazivom "Pobeda prijateljstva" o značaju fudbala kao izuzetno važnog socijalnog pokreta na planeti, važne sile društvenog razvoja na kome će učestvovati predstavnici klubova, kao i istaknuti sportisti i ambasadori zemalja iz kojih dolaze klubovi.

foto: Football Friends

Povodom 15. jubilarnog turnira Zoran Avramović, idejni tvorac i osnivač Football Friends je izjavio:

- Prijatelj je onaj koji te poznaje kakav stvarno jesi, shvata šta si prošao, prihvata šta si postao i još uvek ti dopušta da rasteš. Upravo je takva i prošlost i sadašnjost i budućnost Football Friends-a. Football Friends i 15. put ide u susret izazovu, prevazilazi barijere gradeći mostove prijateljstva. Taj mali kamenčić u mozaiku velike sile fudbala, kao divne niti koja spaja ljude i narode, dovoljan je razlog svima nama da smo u jednom vremenu ostavili trag koji vredi slediti, a to je put do novog susreta i korak ka svetu razumevanja i saradnje.

kurir.rs / A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track