POBEDIĆU BOLEST ZA MOJU DECU! Siniša Mihajlović: Imao sam groznicu, moja žena nije verovala da sam bolestan...
Foto: AP

ŠOK IZ ITALIJE

POBEDIĆU BOLEST ZA MOJU DECU! Siniša Mihajlović: Imao sam groznicu, moja žena nije verovala da sam bolestan...

Fudbal -

Zloslutna vest Korijere delo sporta o povlačenju s mesta trenera Bolonje zbog teške bolesti potvrđena je juče na konferenciji za medije Siniše Mihajlovića. Srpska fudbalska legenda moraće da se uhvati u koštac sa akutnom leukemijom i da iz te borbe izađe kao pobednik.

Obećao je takav ishod i porodici i svojim igračima!

- Kad sam saznao za rezultate testova, bio sam stvarno očajan. Danima sam sedeo i plakao, prolazio mi je ceo život pred očima. Nisu to bile suze od straha. Ja poštujem bolest i suočiću se s njom. Isprsiću se i gledati je u oči, kako uvek to radim. Ne mogu da dočekam odlazak u bolnicu i da krenem u tu borbu. Bolest je agresivna, ali nije nepobediva. To sam objasnio i mojim igračima u konferencijskoj vezi. Naravno, bila je i tada malo suza. Objasnio sam im da moramo napasti ako hoćemo pobedu. Ne možemo sedeti i braniti se jer ćemo doživeti udarac koji će nas oboriti na zemlju. Ja ću samo primeniti tu taktiku i pobediću za moju familiju, moju decu i sve one koji me vole - rekao je Siniša pred novinarima.

Supruga nije verovala

- Imao sam groznicu i moja žena nije verovala da sam bolestan. Uradili smo novi test i on je pokazao da je u pitanju leukemija. Nažalost ili na sreću, uradio sam nekoliko testova koji pre četiri meseca nisu pokazali nikakve anomalije. Govorim vam istinu, kako stvari stoje, neću da se spekuliše, a doktori će ubuduće obaveštavati javnost poštujući moju privatnost. Zamolio sam da sve objasnim na konferenciji, ali, nažalost, neki su želeli da prodaju veći tiraž pa su uništili jedno dugo prijateljstvo (Korijere delo sport).

foto: AP/Alessandro Di Marco

Otac mi je umro od raka

- Kladim se da biste mene postavili poslednjeg na mesto bolesnog čoveka. Treniram, snažan sam, 28. februara sam se pregledao i bilo je sve normalno. Trenirao sam svaki dan do maja, putovao svuda, igrao fudbal, padlbord, nisam osećao umor, bol, ništa... Moj otac je umro od raka i ja sam zato išao na preglede. Ništa do sada nije ukazivalo da ću se razboleti. Svi morate voditi računa o zdravlju. Svi mislimo „neće to mene“, ali kad se desi, onda se šokiramo. Možete samo da se nadate da ste problem locirali na vreme, jer dva meseca ili godinu dana pravi veliku razliku u lečenju. Dakle, ja sam poznata osoba i proći ću kroz ovo, ali se nadam da ću pomoći drugima da shvate šta se dešava i da idu na preglede, jer svima može da se dogodi. Bio sam savršeno zdrav i evo gde sam sada. Promeni se život u momentu. Kad spavaš, imaš noćne more, otvoriš oči i shvatiš da je san. Ali ovo nije san, ovo je stvarnost. Lakše ćeš se boriti ako jedno oko imaš budno.

Doktor Bolonje: On je tenk!

Doktor Bolonje poručio je da je startna pozicija lečenja Mihajlovića dobra.

- Biće trenutaka kada neće biti uz tim, jer će biti u bolnici na terapijama. Počinjemo u utorak, lečenje se promenilo poslednjih godina i postalo je apsolutno efikasno. To je bolest koja se može dotući i to u kratkom vremenskom periodu. Siniša je rekao da je besan, to je odlično jer ćeš nam takav pomoći da direktno napadnemo loše ćelije. Mi smo ga lagali da ima groznicu, ali smo želeli da je samo to u pitanju. Pogledali smo i ništa više od toga, jer ni test nije pokazao ništa osim malih promena na koštanoj srži. Našli smo što smo našli, ali on je bio zdrav i bez simptoma, što znači da nam je startna pozicija veoma dobra. Ne mogu reći koliko će trajati lečenje, znamo dijagnozu, ali ne i tip leukemije. Znam ga deset godina, vratiće se još fizički i mentalno jači. On je tenk!

foto: Printscreen

STVARNO JE LEGENDA

• Rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru. Odrastao u Borovu, gde je počeo da igra fudbal.

• Član čuvene generacije „čileanaca“, iako odlukom tadašnjeg selektora Mirka Jozića nije učestvovao u osvajanju Mundijalita 1987. godine za U19 timove.

• Afirmisao se u Vojvodini, u kojoj igra od 1988. do 1990. godine. Sa Crvenom zvezdom osvaja Kup evropskih šampiona 1991. i istegodine osvaja titulu Interkontinentalnog šampiona pobedom u finalu nad čileanskim Kolo Kolom.

• Prvi klub u inostranstvu bila je Roma, a igrao je još za Sampdoriju, Lacio i Inter. Utakmicom u Novom Sadu 2007. godine oprostio se od aktivnog igranja i postao trener.

• U dresu reprezentacije igrao je 63 meča, postigao deset golova. Igra na SP 1998. u Francuskoj i na EP 2000. u Holandiji i Belgiji.

• Prvi trenerski posao mu je bio asistent u stručnom štabu Roberta Manćinija u Interu. Osamostalio se preuzimanjem Bolonje 2008. godine, a posle toga vodio Kataniju, Fjorentinu, bio selektor Srbije od 2012. do kraja 2013. godine. Kasnije vodio Sampdoriju, Milan, Torino i Bolonju, s kojom je 8. jula potpisao ugovor do 2022. godine.

• Oženjen je već 23 godine sa Italijankom Arijanom, bivšom manekenkom i TV voditeljkom, i s njom ima petoro dece: Viktoriju (21), Virdžiniju (19), Miroslava (18), Dušana (16) i Nikolasa (11). Najstarijeg sina Marka (25) dobio je u vanbračnoj zajednici s nepoznatom Italijankom.

Bela krv

ŠTA JE AKUTNA LEUKEMIJA

Akutna leukemija je bolest u narodu poznata kao rak krvi, a bukvalni prevod je „bela krv“. Ona predstavlja maligno oboljenje matične ćelije hematopoeze i odlukuje je prisustvo nezrelih mladih ćelija u koštanoj srži. Cilj terapije je da se bolest uvede u takozvanu remisiju, da se očisti koštana srž. Kod visokorizične akutne leukemije svakako treba sprovesti i transplantaciju matičnih ćelija.

Valter Sabatini

DIREKTOR BOLONJE: SINIŠA OSTAJE NAŠ TRENER!

Trener velike hrabrosti došao je na konferenciju da objasni celu situaciju. Mi smo mu podrška. Porodica Saputo došla je iz Montreala jer ovaj čovek će biti Bolonjin i kada prestane da mu važi ugovor. On je sa nama i mi smo uz njega, šta god da se dogodi. Da budemo jasni, Siniša ostaje trener Bolonje i tu se ništa neće promeniti.

foto: Privatna Arhiva

Ćerka Viktorija

NAJBOLJI VOJNICI DOBIJAJU NAJTEŽE BITKE!

Ćerka Siniše Mihajlovića, Viktorija, preko Instagrama poslala je snažnu poruku, ali i zahvalila se svima na podršci porodici.

- Kažu da Bog najteže bitke daje svojim najboljim vojnicima. Čak iako vam ne odgovorim, znajte da čitam sve i zahvaljujem vam od srca. Mi smo porodica Mihajlović i odustajanje od borbe nije u našem DNK - napisala je Viktorija.

foto: Privatna Arhiva

Rasplakali sve na Instagramu

EMOTIVNE PORUKE KUMOVA STANKOVIĆA

Aleksandar i Filip, sinovi Dejana Stankovića, koje je krstio Siniša Mihajlović, izuzetno emotivno su reagovali na vest o teškoj bolesti sa kojom se suočava njihov kum. Oni su na Instagram postavili slike sa krštenja i uz to napisali:

- Nastavljamo borbu! Svi smo uz tebe.

foto: Privatna Arhiva

Ne daj se, šampione

BINIĆ: ZNAM MOG BRATA, BIĆE JAČI OD OVOG ZLA!

Član šampionskog tima Zvezde Dragiša Binić pre pet dana je razgovarao sa svojim saigračem i tada ništa nije ukazivalo na ogromne probleme sa zdravljem.

- Čujemo se često, eto pre pet dana smo pričali, i Tanjga je bio tu... Nije pominjao da postoje problemi. Mislim da ih nije ni bilo, jer je bio lepo raspoložen... Znam ga dobro, on mi je kao mlađi brat. Između nas je sedam-osam godina razlike, ali uvek sam ga gledao kao dete. Odrastao je pored mene. Šta god da kažu doktori, ja sam siguran da će on svako zlo pobediti - rekao je Binić.

foto: Dado Đilas

PODRŠKA STIŽE SA SVIH STRANA

Pantelić: Svi smo uz Mihu i porodicu!

Potpredsednik FSS Marko Pantelić veruje da će Mihajlović pobediti i u ovoj važnoj utakmici. - Fudbalski savez Srbije je sada uz Sinišu i njegovu porodicu. Želimo mu da dobije i ovu bitku. Verujemo u njegovo brzo ozdravljenje i sigurni smo da ćemo ga uskoro videti na poslu fudbalskog trenera - zaključio je Pantelić.

Đorić: Pokosilo me potpuno!

Dugogodišnji prijatelj i nekadašnji Mihajlovićev trener u reprezentaciji Milovan Đorić nije krio šok zbog vesti o zdravstvenom stanju svog učenika. - Prva reakcija kad sam pročitao vest bile su suze. Iskreno, pokosilo me potpuno! Opet, znam da je uvek bio borac i zato mislim da će savladati i ovaj problem!

Tole: Nadam se dobrim vestima!

Bivši predsednik FSS Tomislav Karadžić, koji je svojevremeno odigrao ključnu ulogu u postavljenju Mihajlovića za selektora „orlova“, nada se boljim vestima iz Italije.

- Nalazim se na godišnjem odmoru i jutros čujem neproverenu i neprijatnu vest! U nadi da ću uskoro čuti bolje vesti, želim dragom Siniši brzo ozdravljenje - poručio je Tole Karadžić.

Manćini: Čekam te na padelu!

Roberto Manćini poručio je prijatelju, saradniku i saigraču da ga očekuje na partiji padela kad sve ovo prođe:

- Ovo će te učiniti jačim, a onda ćemo igrati padel!

foto: Kurir

DANAS POKLON U KURIRU! MAGAZIN LENA: Otkrivamo kako da se zaštitite od upale uva

Tokom velikih vrućina mnogi pronalaze utočište na morima, jezerima, rekama ili bazenima, ali ukoliko ne pazite, veoma lako može doći do bolne upale uva. U novoj Leni imaćete prilike da naći ćete savete kako to da sprečite. U rubrici o lepoti pročitajte kako da vas zapaze na plaži. Čeka vas i intervju sa ponosnom mamom, glumicom Ninom Janković: Ja sam sinu najveća igračka. Poklanjamo vam i ukusne recepte za osvežavajuće poslastice sa višnjama.

foto: Kurir

Čitajte Kurir!

Kurir.rs/Dejan Petković Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track