IMA LI IKO OBRAZA U UEFA?! Brutalna kazna čeka Slovan zbog transparenta o Kosovu i podrške Srbiji (FOTO)
Foto: Tviter

SANKCIJE ZBOG TRANSPARENTA?!

IMA LI IKO OBRAZA U UEFA?! Brutalna kazna čeka Slovan zbog transparenta o Kosovu i podrške Srbiji (FOTO)

Fudbal -

Navijači fudbalskog kluba Slovan iz Bratislave, uprkos upozorenjima UEFA, pružili su podršku Srbiji za vreme utakmice sa albanskom ekipom sa Kosova Feronikelijem, razvivši zastave na kojima je pisalo: ''Nema predaje!'', aludirajući na južnu pokrajinu KiM. Zbog toga će verovatno biti žestoko kažnjeni od strane UEFA.

Inače, navijači Slovana su poznati po tome da podržavaju teritorijalni integritet Srbije, tako su na meču sa Zemplinom pre par meseci istakli transparent na kom je pisalo “Zato dobro slušaj, sine, i najgorem se prašta, al’ za otadžbinu gine, Kosmet, večno zemlja naša”.

Ipak, stižu novi problemi za Slovan, ali od strane UEFA. Naime, tim sa Kosova i Metohije dočekali su transparenti ‘Kosovo je Srbija’, a evropska kuća fudbala najavljuje da će oštro kazniti Slovan ako se isti natpisi nađu na stadionu. I našli su se!

foto: Printscreen

Evropska kuća fudbala široko određuje kada je u pitanju kažnjavanje klubova zbog navijačkih pesama i transparenata, što su često u prošlosti na svojoj koži osetili mnogi evropski klubovi.hj

Podsetimo i da je UEFA rigorozno kaznila Rumune zbog toga što su njihovi navijači skandirali "Kosovo je Srbija" na meču protiv Orlova u Bukureštu u oktobru 2018. godine. Tada je izrečena kazna u visini od 50.000 evra, kao i jedan meč bez publike.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track