GRAĐANI GAZDUJU U ENGLESKOJ: Šampion Premijer lige bolji od prvaka Evrope! Siti posle penala pobedio Liverpul i osvojio prvi trofej u sezoni (VIDEO)
Foto: AP

PREMIJER LIGA

GRAĐANI GAZDUJU U ENGLESKOJ: Šampion Premijer lige bolji od prvaka Evrope! Siti posle penala pobedio Liverpul i osvojio prvi trofej u sezoni (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija odbranili su trofej u "Komjuniti šildu", jer su danas na "Vembliju" pobedili Liverpul posle boljeg izvođenja penala.

Posle 90 minuta bilo je 1:1, a posle penal serije 5:4.

Dakle, šampiona Engleske i osvajač "triple krune" u nacionalnim okvirima slavio je protiv šampiona Evrope u borbi za prvi trofej u sezoni.

Siti je bolje počeo meč i poveo već u 12. minutu golom Rahima Sterlinga.

Međutim, kako je vreme odmicalo Liverpul je bio sve bolji. Na kraju, crveni imaju za čim da žale.

Salah je dva puta pogodio stativu, pokušaj Van Dajka je stao na gol-liniji...

Konačno, u 77. Matip je uspeo da izjednači posle asistencije Van Dajka.

Imao je tim trenera Jirgena Klopa šansu da dođe do pobede, ali je posle šuta Salaha sa gol-linije loptu izbacio Kajl Voker.

Ostalo je 1:1, pa su o pobedniku odlučivali penali.

Svi "građani" su bili precizni izvođači, dok je kod crvenih promašio Vajnaldum u drugoj seriji. Preciznije, udarac Holanđanina sa bele tačke zaustavio je golman Klaudio Bravo, koji je izrastao u junaka Mančester sitija, ne samo zbog te odbrane, već i nekoliko drugih tokom 90 minuta igre.

Oba rivala su bila oslabljena neigranjem nekih važnih igrača, kao Mane kod Liverpula, a kod Sitija Aguero, Fernandinjo, Marez...

Inače, u najavi meča Jirgen Klop je kritikovao postojanje ovog Superkupa, ali je njegov tim pokazao veliku želju da pobedi.

"Komjuniti šild" predstavlja uvertiru za Premijer ligu koja startuje u petak duelom Liverpula i Noriča. Dan kasnije Mančester siti gostuje Vest Hemu.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track