SAVIĆ I FILIPOVIĆ NA FUDBALSKOM TERENU: Vaterpolo legende u poseti Dejanu Stankoviću
Foto: Privatna arhiva

Legende na okupu

SAVIĆ I FILIPOVIĆ NA FUDBALSKOM TERENU: Vaterpolo legende u poseti Dejanu Stankoviću

Fudbal -

Dejan Savić i Filip Filipović na fudbalskom terenu.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

U istom dresu - fudbalskog kampa Dejana Stankovića.

Vaterpolisti koji su osvojili sve što se moglo osvojiti i ispisali neke od najznačajnijih stranica srpskog sporta bili su na Zlatiboru u društvu Dejana Stankovića i polaznika pete smene njegovog kampa koji je i ove godine okupio veliki broj poznatih ličnosti.

Posle košarkašakih reprezentativaca, legendi FK Partizan Ilića i Lazovića, popularnih glumaca, mališani su imali priliku da mnogo toga čuju i nauče od selektora i kapitena vaterpolo reprezentacije koja je poslednjih nekoliko godina u kontinuitetu beleželila vrhunske rezultate i radovala naciju.

- Ono što mogu sa sigurnošću da vam kažem je da na leđima nosite najbolji broj - u svom stilu prokomentarisao je Savić "peticu" koju je nosio na kapici tokom svoje bogate igračke karijere.

Zanimljivo je da se među polaznicima kampa našao i sin Filipa Filipovića, Vuk.

Bio je najmlađi na terenu, ali to ga nije omelo da se sjajno zabavi:

- Na pravom ste mestu, jer boljeg učitelja od Dejana Stankovića ćete teško pronaći. Privilegovani ste učešćem na ovom kampu, jer verujte mi na reč, organizacija je na izuzetnom nivou. Volite fudbal, bavite se sportom, ali nipošto nemojte da zanemarite školu i obrazovanje, jer će vam to mnogo značiti u životu - poručio je Filip Filipović.

Dejan Stanković izrazio je veliku zahvalnost svojim velikim prijateljima Savuću i Filipoviću na poseti i potom dodao:

- Znam koliko sve ovo znači ovoj deci i zaista me raduje kad vidim njihovo ogromno uzbuđenje što su u prilici da se druže sa takvim sportskim veličinama. Želja nam je da mališanima približimo i predstavimo vrhunske sportiste, velike ljude kao što su Deki i Fića, da im oni budu uzori, njihova dostignuća motivacija, jer sam uveren da sve to može i te kako pozitivno da utiče na sve njih - rekao je Dejan Stanković.

U danu kada Crvena zvezda igra prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona duel sa ekipom Jang bojsa je morala da bude nezaobilazna tema za najmlađeg kapitena crveno-belih u istoriji:

- Svim srcem sam uz Crvenu zvezdu. Imam veliko poštovanje za ekipu Jang bojsa, ali pred Zvezdom su padali i mnogo moćniji timovi. Želim da verujem da crveno-beli mogu da budu bolji u dvomeču sa švajcarskim šampionom, jer bi za srpski fudbal bilo dragoceno da drugu godinu zaredom imamo predstavnika u Ligi šampiona. Treneru Milojeviću, stručnom štabu i svim igračima puna podrška i želim im mnogo sreće - zaključio je Stanković.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track