TO JE TENK IZ VUKOVARA, SAMO FALI HRVATSKA ZASTAVA Hrvatski domobran tvrdi: To je tenk koji sam u ratu zarobio SAMO SA NOŽEM!
Foto: Tanjug/Miloš Simanović

besan kao ris!

TO JE TENK IZ VUKOVARA, SAMO FALI HRVATSKA ZASTAVA Hrvatski domobran tvrdi: To je tenk koji sam u ratu zarobio SAMO SA NOŽEM!

Fudbal -

Postavljanje tenka iz Vukovara ispred Marakane uoči revnaš meča Zvezde i Jang bojsa podigao je veliku prašinu u javnosti. Osim što je podelio publiku u Srbiji, ovaj potez čelnika crveno-belih izazvao je veliku buru i u komšiluku.

Veći deo hrvatske javnosti imao je samo negativne komentare povodom ovog poteza crveno-belih, a danas se na naslovnoj strnani poznatog portala ''24 sata.hr'' pojavio intervju sa bivšim vojnikom i Domobranom Josipom Horvatom zvani Mađar.

On je u opširnom intervjuu za ovaj sajt ispričao kako je u je prepoznao tenk koji se sada nalazi ispred Marakane i da je to upravo tenk iz Vukovara, a da su ga Srbi samo prefarbali.

'' Prepoznao sam taj tenk. Novo je što su ga samo prebojili, a da se ja pitam, trebali su ostaviti hrvatski grb koji smo mi dali da se naslika na njega.''

Horvat se prisetio i dana kada je upravo ovaj tenk zarobio sa kolegama i taj dar im je bio dovoljan mesecima da odolevaju napadima.

''Dva srpska tenka T-55 došla su do Lušca. Zamenik i ja smo dobili naređenje da očistimo to područje. Bilo je tu pucvnjave, a ja sam na kraju skočio na taj tenk i otvorio ga. Bio sam doslovno naoružan samo nožem. U njemu su bili rezervisti koje su terali da se bore protiv Hrvata i oni su se odmah predali. Na čelu im je bio jedan bradati četnik,'' priseća se Horvat.

foto: Printscreen

Pojedini beogradski mediji preneli su da je tenk samo maketa onog iz Vukovara na šta je Horvat kroz osmes izjavio:

''Ma koga oni lažu!? Nije to nikakva maketa,'' zaključio je ''Mađar'' koji je u vreme rata bio zapovednik četvrte tenkovske jedinice 204. vukovarske brigade hrvatske vojske.

foto: Printscreen

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track