OTKRIVAMO! Otkud borbeno vozilo na Marakani: Za sve je kriv, verovali ili ne, Partizan!
Foto: FB Crvena Zvezda

NEVEROVATNO

OTKRIVAMO! Otkud borbeno vozilo na Marakani: Za sve je kriv, verovali ili ne, Partizan!

Fudbal -

Ludilo! Fudbaleri proletos skupljali pare za ovo oklopno vozilo kako bi s njim proslavili pehar Kupa, ali su ga zbog poraza tek sad izneli na ulicu.

Slika fudbalera Crvene zvezde kako nakon plasmana u Ligu šampiona voze vojni transporter po Beogradu obišla je region.

Jedni su ovo dočekali sa simpatijama, drugi oštro osuđivali, a Kurir vam otkriva otkud uopšte u utorak uveče na Marakani ovakvo vozilo.

Naime, igrači kluba iz Ljutice Bogdana prošle sezone skupili su novac i kupili pomenuti transporter u nameri da se po osvajanju Kupa njime provozaju gradom. Na njihovu žalost, planove im je pokvario Partizan, koji je pobedio u finalu, ali ovo vozilo je dočekalo svojih pet minuta i ipak izašlo iz garaže na ulice srpske prestonice.

O ovome, kao i o tenku parkiranom ispred severne tribine stadiona „Rajko Mitić“ juče je govorio prvi čovek Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

- Prevelika pompa je data čitavoj toj priči. Pogotovo oni koji su imali negativnu konotaciju. Tenk imate i u Moskvi na stadionu CSKA. Na grbu Arsenala imate top - rekao je Terzić.

foto: FB Crvena Zvezda

Povodom ovog transportera oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, rekavši da vozilo nije vojno, ni policijsko, ali i i da problem vidi samo u slučaju da to vozilo nije registrovano, zbog čega bi mogla biti podneta prijava za saobraćajni prekršaj.

foto: Marina Lopičić

Priprema za vojsku

TERZIĆ: TREBA SVI DA STAVIMO ŠLEMOVE!

Zvezdan Terzić, govoreći o transporteru, prvobitno nazivanim oklopnim vojnim vozilom, rekao je da smatra da bi svi trebalo da se lagano spremaju za ponovno uvođenje vojnog roka.

- Šta vama smetaju šlem, transporter i tenk? Vidim da se ponovo uvodi vojni rok. Treba svi da stavimo šlemove. Neka se spremaju - rekao je Terzić.

Pitanja bez odgovora

Od koga su igrači Zvezde kupili borbeno vozilo? Čija je ideja da se to uradi? Ko je dao dozvolu za vožnju? Da li je prekršen saobraćajna pravila?

Kurir / A. Vukašinović

Foto: FB Crvena Zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track