ORLOVI SLETELI, ČEKA SE RONALDO: Srbija u Beogradu dočekuje Portugal
Foto: Profimedia, Dado Đilas

napad na euro: Ljubiša Tumbaković okuplja reprezentativce

ORLOVI SLETELI, ČEKA SE RONALDO: Srbija u Beogradu dočekuje Portugal

Fudbal -

Vreme je Novi selektor Srbije označio početak priprema za mečeve s Portugalom 7. septembra na Marakani i Luksemburgom tri dana kasnije u gostima

Došlo je vreme da se najbolji fudbaleri Srbije okupe na dobro poznatom mestu! Selektor Ljubiša Tumbaković od juče dočekuje „orlove“ u Staroj Pazovi, gde se spremaju za nastavak kvalifikacija za Euro 2020.

Za samo pet dana na stadionu „Rajko Mitić“ srpski reprezentativci igraju protiv Kristijana Ronalda i njegovih saigrača iz Portugala. A u poslednji čas selektor Tumbaković bio je prinuđen da improvizuje - zbog povrede Nemanje Maksimovića u tim je pozvao Aleksandra Kataija, igrača MLS ekipe Čikago.

Katai je do sada upisao sedam nastupa za Srbiju, poslednji u junu protiv Litvanije u kvalifikacijama za Euro 2020.

Ljubiša Tumbaković protiv Portugala u subotu upisaće svoj debi na klupi reprezentacije Srbije.

- Svaka utakmica je teška i delikatna. Svesni smo da su tri meča iza nas, ali još imamo pet utakmica - 15 bodova u opticaju i dalje sami kontrolišemo svoju sudbinu. Što se tiče Portugala, spremamo se za sve opcije. Ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Hoćemo da imamo varijante i ako prvi povedemo, ako primimo gol, ako bude 0:0 - rekao je kroz smeh Ljubiša Tumbaković.

Portugal ima dva boda iz dve utakmice, a Srbija četiri iz tri meča. Prva je Ukrajina sa 10 bodova iz četiri igrana susreta. Luksemburg ima četiri boda iz četiri utakmice, a Litvanija jedan bod iz tri utakmice. Samo tri dana posle meča s Portugalom u Beogradu, „orlovi“ će igrati protiv Luksemburga u gostima.

Žal zbog povrede

PAVKOV OTPAO U POSLEDNJI ČAS

Milan Pavkov bio je na spisku Ljubiše Tumbakovića, ali više nije. Napadač Crvene zvezde neće se odazvati prozivci selektora zbog povrede, a naknadnih poziva neće biti.

Srećno, selektore

TUMBAKOVIĆ DANAS SLAVI 67. ROĐENDAN

Selektor fudbalera Srbije Ljubiša Tumbaković danas je napunio 67 godina. Baš na svoj rođendan iskusni fudbalski stručnjak zvanično će označiti početak priprema reprezentacije.

foto: Beta/Branislav Božić

Kurir / Anja Vukašinović

Foto: Beta/Branislav Božić, Profimedia, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track